Misiunile pompierilor cărășeni în minivacanța de 1 Decembrie

Misiunile pompierilor cărășeni în minivacanța de 1 Decembrie

Misiunile pompierilor cărășeni în minivacanța de 1 Decembrie.

 În minivacanța de 1 decembrie, 30 noiembrie – 03 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin au desfășurat 35 de misiuni în zona de competență.
 Incendii
Pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui număr de trei incendii: unul produs la un corp de clădire părăsită, unul izbucnit la un coș de fum, iar altul manifestat la vegetație uscată.
În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 11:15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Caransebeș au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum a unei case particulare din localitatea Glimboca. În urma evenimentului a ars funinginea din interior, cel mai probabil incendiul izbucnind din cauza coșului de fum necurățat de funingine.
***

Pompierii cărășeni au intervenit la două incendii violente

Citește și: Incendiu violent la primele ore ale dimineții în Reșița!
În perioada sezonului rece, creşte riscul producerii incendiilor generate de coşuri de fum neverificate, necurăţate sau neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere.
Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin recomandă respectarea următoarelor măsuri:
  • curăţați coşurile de funinginea depusă şi întreţineţi-le prin zugrăvire spre a observa şi repara eventualele fisuri apărute;
  • verificați cu grijă sobele, canalele si coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
  • montaţi pe pardoseală, în faţa uşii de alimentare cu combustibil, o bucată de tablă;
  • depozitați materialele combustibile la distanţă de sobe;
  • folosiți lemne potrivite ca mărimi pentru vatra focarului sobei;
  • închideți uşile la focar şi evitați supraîncălzirea sobelor.
  • Misiuni de prim ajutor
În perioada de referință, s-au înregistrat 31 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.
 În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play. – COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU Semenic.

Lasă un răspuns