Ministrul Marcel Vela – inspecție fulger în Valea Bistrei!

Ministrul Marcel Vela – inspecție fulger în Valea Bistrei!

Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, l-a însoţit pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi pe subsecretartul de stat în MAI, Dan Stan, în vizita pe care aceştia au efectuat-o astăzi, 19 iunie 2020, în localitatea Măgura, comuna Zăvoi şi orasul Oţelu Roşu. 

Ministrul Marcel Vela a precizat că a venit în Caraş-Severin deoarece în acest moment judeţul nostru este cel mai afectat de fenomenele meteorologice şi hidrologice extreme din ultimele zile: Incă de ieri, din conferința cu prefecţii, cu reprezentanţii Inspectoratelor Situaţiilor de Urgență Județene și ai Apelor Române, am luat decizia ca din judeţele nefectate, Dolj, Mehedinți, Teleorman și Olt, să vină ajutor cu personal și tehnică de intervenție, în aceste momente dificile pentru colegii noștrii ai Ministerului de Interne și cetățenii din Caraș-Severin. Am văzut râul Timiș, care a depășit cotele de inundație și are în aceste momente, un debit foarte mare. Au fost inundate unele locuinte, au fost inundate terenuri agricole. În acest moment, în România se intervine în zece județe, nu este Caraș-Severin, singurul județ, însă este cel mai afectat la această oră! Sunt situații, în care, ieri aici, pe lângă pagubele materiale, era să avem și victime, pentru că au rămas 20 de persoane izolate și am reușit să le salvăm! În orice situație de urgență de acest gen trebuie limitate cât mai mult pagubele materiale. Aseară am avut în plan, deja am avut în lucru, evacuarea a 500 de persoane din satul Ciuta și Obreja erau amenajate spațiile de cazare, în căminele culturale și sălile de sport din Caransebeș, inclusiv locații ale rudelor și ale prietenilor. Am stat în stand-by cu toate forțele, cu mijloacele de transport, am evacuat doar cei care aveau unele afecțiuni sau bătrânii care locuiau singuri, și cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut cu bine peste această situație, încă de aseară, cotele râului Bistra s-au stabilizat și chiar au început să scadă! Pagubele vor fi evaluate în fiecare județ, vor fi analizate și la nivelul autorităților locale și Guvernul României va lua măsurile de compensare!”

Au fost inspectate situațiile din orașul Oțelu Roşu și comunele afectate Glimboca si Zăvoi.

Doru Cîrdei, primarul comunei Zăvoi a declarat: „Au fost două persoane cu risc major, de a fi evacuate, una a fost evacuată cu ajutorul domnului Dunca, iar una nu a vrut să iasă cu nici un chip, a insistat să rămână pe răspunderea lui, cu animalele, era dincolo de ape, însă noi l-am monitorizat tot timpul și s-a rezolvat cu bine și această situație!”

.

Lasă un răspuns