Marcel Vela: „Romeo Dunca, ca președinte al Consiliului Județean, este garanția că următorii patru ani vor fi de bun augur pentru Banatul de Munte”

Marcel Vela: „Romeo Dunca, ca președinte al Consiliului Județean, este garanția că următorii patru ani vor fi de bun augur pentru Banatul de Munte”

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și cei 30 noi consilieri județeni au depus astăzi, 28 octombrie 2020, jurământul în cadrul unei ceremonii publice din Palatul Administrativ  la care a participat, în sistem de videoconferință, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, fiind prezenți în sala de ședință Cristian Gâfu, prefectul județului Caraș-Severin și Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Ministrul Marcel Vela care este și președintele PNL Caraș-Severin a transmis un mesaj ferm, plin de pilde, dar și încurajator pentru toți cei prezenți. Marcel Vela a chemat întregul plen la unitate, dar a și punctat lucruri care  trebuie să devină istorie, ce-i drept una ”neagră” și care să nu se mai  repete de acum înainte pentru mandatul 2020-2024.

„Astăzi și acum în acest loc important al județului Caraș-Severin în Palatul Administrativ are loc un moment extrem de important pentru viața cărășenilor. Următorii patru ani vor fi administrați de către Partidul Național Liberal care are majoritatea în Consiliul Județean și primul președinte ales pe listă singur ca și ofertă electorală a PNL. În alte momente istorice, fie că a fost Alianța Dreptate și Adevăr, fie că a fost Convenția Democratică sau Uniunea Social Liberală au fost într-un fel sau altul liberali la conducerea județului Caraș-Severin. Este prima oară în istoria județului Caraș-Severin când Partidul Național Liberal își asumă singur conducerea județului prin președinte, doi vicepreședinți și majoritatea din Consiliul Județean. Așadar spun că este un moment istoric având în vedere șansa pe care o avem ca România să fie guvernată în prezent de către Partidul Național Liberal și după toate estimările și previziunile sociologilor și analiștilor, pe sondaje și pe evaluări politice, și în următorii patru ani. În acest context în care județul Caraș-Severin are în acest for important, Consiliu Județean, reprezentanți de seamă, oameni de calibru, oameni care doresc binele județului, împreună cu primarii aleși, împreună și cu primarii și consilierii județeni din alte partide, cu toții trebuie să punem umărul la redefinirea județului Caraș-Severin, la catalogarea lui ca un județ de frunte, un județ emblemă, un județ care face cinste României. În ultimii 30 de ani, județul Caraș-Severin întotdeauna a fost la coada clasamentului la lucrurile bune și fruntaș la lucrurile proaste. Romeo Dunca, ca președinte al Consiliului Județean, este garanția că următorii patru ani vor fi de bun augur pentru Banatul de Munte. Vă rog pe toți consilierii județeni, indiferent de culoarea politică, să-l ajutați pe Romeo Dunca în demersurile sale.

Aveți tot suportul Guvernului României! Aveți toate motivele electorale, democratice transmise în urma votului din 27 septembrie de către cetățenii județului Caraș-Severin ca să faceți o echipă și să readucem Caraș-Severinul acolo unde-i este locul. Vă felicit pe toți, vă asigur de tot suportul meu ca ministru al afacerilor interne și toată susținerea Guvernului României. Sunt convins că suntem pe drumul cel bun. Dumnezeu să ne ajute! În altă ordine de idei, nu pot să nu-mi aduc aminte ce s-a întâmplat acum patru ani în această sală când unii colegi de la alte partide jubilau… se distrau sau comentau vis-a-vis de alegerea președintelui, când celebrul Lala număra voturile, celebrul Bona și-a arătat votul, când alții comentau și se distrau pe seama Partidului Național Liberal. Vreau să vă spun un lucru ca persoană, ca prieten, ca om simplu…Vă mulțumesc pentru ce ați făcut acum patru ani. Dacă nu făceați acest lucru, eu nu eram acum aici, ministru al afacerilor interne, să ajut județul Caraș-Severin și pe Romeo Dunca, din această postură din care să putem schimba în bine lumea! O să vedeți că nu peste multă vreme, va fi emisă o Hotărâre de Guvern prin care să fie scoasă în evidență splendoarea Munților Semenic, așa cum am făcut cu Anina recent și cum va fi susținută oricare dintre localitățile județului Caraș-Severin, indiferent de culoarea politică a primarilor. O să vedeți că în Banatul de Munte #se poate, cu Romeo Dunca la Consiliul Județean, cu toți colegii cu care veți face lucruri bune în următorii patru ani! Nu am nici un resentiment față de nici un consilier județean indiferent de culoarea politică, dimpotrivă orice întâmplare, orice necaz fac parte din experiența vieții. Dumnezeu le-a rânduit și astăzi într-o frumoasă zi de toamnă a anului 2020, Caraș-Severinul este pe mâini bune. Mult succes, Romeo și Dumnezeu să te ajute!”, a precizat ministrul afacerilor interne, Marcel Vela.

Romeo Dunca a ținut să le mulțumească tuturor cărășenilor pentru încrederea acordată și a transmis un mesaj către consilierii județeni.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de mine și vă asigur de dorința mea de a face în primul rând bine pentru acest județ, de a pune în valoare bogățiile acestui județ și de a ne clasa pe o poziție fruntașă într-un clasament național al județelor. Avem o mare obligație, o mare responsabilitate, nu vom mai putea invoca nimic, că ne încurcă să nu putem să performăm. Am primit încrederea  poporului, a cetățenilor din Caraș-Severin și va trebui neobosit să le onorăm așteptările. Ne așteaptă patru ani de muncă, patru ani de stres, de luptă pentru a pune județul pe harta județelor care se pot mândri cu realizările oamenilor din județul respectiv, nu neapărat cu bogățiile pe care Dumnezeu le-a lăsat în aceste locuri și vă asigur de toată dorința mea de a face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a realiza aceste obiective. Vă mulțumesc și promit încă o dată cetățenilor acestui județ că nu vor regreta această schimbare pe care ei au adus-o în aceste alegeri”, a precizat Romeo Dunca la finele festivității de investire ca președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Componența Consiliul Județean Caraș-Severin pentru următorii patru ani este următoarea:

PNL: Viorel Bașag, Marius-Florian Beșliu, Vasile-Liviu Brumar, Ovidiu-Cristian Chimigeriu, Ion Chisăliță, Cristian Ciobanu, Camelia-Elena Ene, Cornel Galescu, Marius-Adrian Isac, Jaro Norbert Marșalic, Ovidiu Rădoi, Dumitru Rujan, Ghiță Sporea, Dan Stan, Daniel Surdu, Mircea Teodorescu;

PRO România: Flavius Nedelcea, Mihai Bona, Elena Borchescu, Caius Diaconescu;

PSD: Ioan Crina, Petru-Valentin David-Izvernar, Nicolae Grindeanu, Gabriela Stuparu, Nicoleta Toader, Valentin Zaharia;

PMP: Ionuț Popovici, Oana-Maria Cenan-Glăvan, Petru Rain, Gabriela Berecz.

One thought on “Marcel Vela: „Romeo Dunca, ca președinte al Consiliului Județean, este garanția că următorii patru ani vor fi de bun augur pentru Banatul de Munte”

Lasă un răspuns