Marcel Vela apreciat de ministrul mediului, apelor și pădurilor

Marcel Vela apreciat de ministrul mediului, apelor și pădurilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a fost în vizită de lucru în județul Caraș-Severin,  în zona Parcului Național  Semenic  Cheile – Carașului, alături de ministrul de Interne cărășean, Marcel Vela.

Costel Alexe a apreciat în mod deosebit suportul pe care ministrul de interne, Marcel Vela i l-a acordat personal și instituțional în misiunea protejării mediului  și al ”aurului verde” al României.

Vreau să-i mulțumesc ministrului Marcel Vela și tuturor instituțiilor din subordine pentru parteneriatul pe care îl avem pe « Scutul Pădurii ». Eu ca ministru, am admis încă de la preluarea mandatului, că nu există pădure fără uscături. Este valabil și în silvicultura românească. Am făcut un apel public la cei de la Romsilva și cei de la Gărzile Forestiere să scape de acești colegi, care nu fac cinste silviculturii românești. La fel cum am așteptări ca instanțele din România să-i pedepsească pe cei care greșesc, indiferent de care parte a baricadei se află, fie că sunt cei care comit infracțiuni tăind sau transportând ilegal, fie că sunt angajați ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor sau din Romsilva, care din păcate, și-au uitat misiunea”, a precizat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministrul Costel Alexe a precizat faptul că toate instituțiile statului trebuie să-și facă datoria pentru eradicarea fărădelegilor comise față de fondul forestier. „Pentru tot efortul și toată munca pe care am avut-o cu Ministerul Afacerilor Interne, vreau să vă mulțumesc pentru implementarea ”Scutului Pădurii” și vreau să cred că în țara asta, toate instituțiile deconcentrate de la nivel de județ, Direcții Silvice, inspectori ai  Gărzilor Forestiere, colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, Finanțe,  ANAF,  Parchetul Public  să-și facă datoria și să-i pedepsim pe toi cei care comit ilegalități. Eu ca ministru, mi-am asumat că nu voi face compromisuri și nu lucrez cu jumătăți de măsură. Nu am nici o legătură cu vreo firmă care să opereze în silvicultură sau să mă întorc la vreun ocol sau direcție Silvică. Îi vom pedepsi pe toți cei care greșesc față de pădure. Pe baza rapoartelor primite de la Corpul de Control al meu ca ministru și pe toate celelalte informări pe care le avem  de la toate instituțiile abilitate ale statului român, care oferă informații ministerelor de resort, vom lua cele mai bune decizii  pentru pădurile din Caraș-Severin. În momentul de față în România, legile nu sunt facultative, sunt obligatorii pentru toți cetățenii României. Fie că transporți cu TIR-ul, cu trenul, cu camioneta sau cu căruța, legislația trebuie respectată de către toți” a spus Costel Alexe, la conferința de presă.

Nu mică le-a fost mirarea celor doi miniștri, Marcel Vela și Costel Alexe, să surprindă în timpul vizitei, desfășurarea unui concurs enduro în Parcul Național Semenic. „În vizita noastră, colegii noștri de la Romsilva și cei de la arii protejate, au găsit în Parcul Național Semenic, un enduro în desfășurare, ceea ce mi se pare absolut nefiresc pentru fondul forestier, darmite pentru un Parc Național. Au fost amendați și vor plăti cu vârf și îndesat pentru astfel de practici”, a mai spus, ministrul   Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministrul Marcel Vela (stânga) și Dan Stan, subsecretar de stat în MAI

Ministrul Marcel Vela a fost însoțit în vizita de lucru de Dan Stan, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și Cristian Gâfu, prefectul județului Caraș-Severin.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns