La Vrani s-a mai scris o filă de istorie! Este comuna cu cea mai modernă bază sportivă din mediul rural al Banatului de Munte!

La Vrani s-a mai scris o filă de istorie! Este comuna cu cea mai modernă bază sportivă din mediul rural al Banatului de Munte!

La Vrani s-a mai scris o filă de istorie! Este comuna cu cea mai modernă bază sportivă din mediul rural al Banatului de Munte!

Primarul liberal al comunei Vrani, Răzvan Nicolae Otiman, alături de echipa administrativă de la primărie, a mai scris o pagină de istorie pentru localitatea cărășeană aflain vecinătatea Oraviței.

La Vrani s-a mai scris

Este vorba de inaugurarea unui nou proiect, Baza Sportivă Comunală Voința Vrani. Aceasta este compusă dintr-o sală de sport cu tribună (Tip CNI), un teren sintetic cu nocturnă și un teren de fotbal cu gazon natural.
Totul vine ca o încununare divină, pentru că tinerii din comuna Vrani. Aceștia au demonstrat sub coordonarea directă a lui Bogdan Rad, omul bun la toate la echipa de fotbal că sunt o echipă valoroasă pe toate palierele.
Vicili” Bogdan, cum îi spun copiii din comună, conduce echipa de seniori CSC Voința 1922 Vrani și din terenul de fotbal și din afara lui. Bogdan face toată munca administrativă.

Citește și: Primăria Vrani oferă locuitorilor comunei condiții la standarde europene

CSC Voința 1922 Vrani este liderul la zi a ligii a V-a, AJF Caraș-Severin și este favorită să devină campioană. Tot la Vrani, primăria a susținut înființarea a trei echipe de juniori pe categoriile Under 17, Under 15 și Under 13. Practic și-a asigurat de pe acum piramida performanțelor viitoare. Pentru că viitorul sportiv la Vrani este asigurat încă de pe acum.

La Vrani s-a mai scris

Primarul Otiman și echipa administrativă coordonată de dumnealui s-a pregătit ca pentru o rugă veritabilă a fotbalului juvenil în primul rând.
Sâmbătă, CSC Voința Vrani și-a planificat toate partidele de acasă pe noul stadion de fotbal. Prima partidă a avut loc cu începere de la ora 11,00, între Vrani și ASȘ Școlară Star Berzovia. Amfitrionii s-au impus cu 9-5, după un meci de vis în care chiar nu a contat scorul final.
A doua partidă a avut loc de la ora 13,30 între Vrani și Nera Bozovici. S-a încheiat partida cu scorul de 8-5 pentru elevii lui Dan Balint (Vrani).
Iar ca după amiaza să fie una „plină”, echipa de seniori s-a impus în fața nou promovatei Viitorul Vărădia cu scorul de 8-1. Bogdan și ai lui și-au securizat primul loc la un ecart de 6 puncte față de Voința Răcășdia.
Duminică a fost însă ziua vedetă, când a avut practic inaugurarea ofcială a modernei săli de sport. Și tot copiii au contribuit la reușita acțiunii printr-un turneu U13 la care au participat Vrani I, Vrani II, Grădinari și Ciclova Română.
Panglica inaugurării a fost tăiată de primarul Răzvan Otiman, viceprimarul Bogdan Rad, Ion Drică și Dan Micșa.

La Vrani s-a mai scris

Părintele paroh Adrian Cosmin Sporea a susținut o emoționantă slujbă de sfințire a noii baze sportive.
Cuvântul de deschidere l-a avut oaspele de vază al evenimentului, Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal. „La Vrani s-au făcut lucrurile firești în vederea consolidării unui club sportiv performant CSC Voința 1922 Vrani. Vă rog să urmăriți traseul fotbalistic al comunei în anii imediat următori.

Omul sfințește locul! Comuna Vrani este una a premierelor. Este prima echipă sătească care a disputat un meci de fotbal pe 17 septembrie 1922 tocmai aici la Vrani, cu selecționata orașului Oravița, reprezentată de Liceul Dragalina.
Un fotbal puternic este dat de calitatea de excepție a oamenilor care compun o echipă pe palierele lor de activitate, fie că vorbim de jucători, de antrenori sau de conducători. Și Vrani este modelul de urmat. Astăzi, Vrani a mai scris o pagină de istorie fiind prima comună din județ care dispune de o bază modernă cu sală de sport, cu teren sintetic cu nocturnă și teren de iarbă pentru fotbalul în unsprezece. Vă doresc mult succes în continuare.

Primarul Răzvan Otiman a reiterat faptul că „tot ceea ce am făcut noi aici la Vrani a fost, este și va fi pentru copiii comunei. Munca noastră este răsplătită de acest mare interes al copiilor pentru sport și fotbal în special. Suntem comuna cu cel mai mare număr de copii legitimați și asta spune totul. Avem trei echipe de juniori în campionat. Facem tot ceea ce ne cer copiii noștri, numai să facă sport, să crească într-un mediu sănătos. Pentru că așa cum spuneau un mare adevăr latinii, „Mens sana în corpore sano.”

Primăria și Consiliului Local Vrani susțin financiar, logistic și chiar cu resurse umane sportul în comunitate. Vă reiterez, vouă jucătorilor de la Voința Vrani, că Bogdan Rad colegul meu de la primărie este antrenorul echipei de seniori. Și face toate acestea cu mare eleganță și eficiență. Sunt foarte mândru de voi…
Am ajuns aici și pentru că am avut susținerea și am fost încurajați mereu de domnul Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. Este omul care atunci când am înființat echipele de juniori, a prevăzut toți pașii următori ai dezvoltării fotbalului juvenil din comună. Îi mulțumesc pentru susținere și are toată considerația mea personală și instituțională”.

Bogdan Rad, sufletul echipelor de fotbal seniori și juniori ale comunei a spus cu mare emoție: „Am ajuns astăzi aici, să avem toate condițiile pentru a face sport și în special fotbal. Mă bucur să văd că avem fete legitimate care le place foarte mult fotbalul. Marta Anna și Ursu Giulia sunt adevărate modele și pentru băieți, ca să dau doar două exemple.

Vrani are trei echipe de juniori pentru că în urmă cu doi ani, președintele AJF Caraș-Severin, domnul Viorel Lolea, a luat o decizie majoră în Adunarea Generală. A impus și echipelor de liga a V-a să aibă în mod obligatori cel puțin o echipă înscrisă în campionat. Asta pentru a avea viitor în fotbal. Nouă ne-a deschis ochii și pot spune că astăzi, Vrani, este o forță. Ce-i drept una de la liga a V-a, dar creștem noi și mai mult.”

Au fost acordate premii de excelență domnilor Răzvan Otiman și Bogdan Rad pentru susținerea fotbalului din comuna Vrani. Amfitrionii au oferit o plachetă – premiu de excelență lui Viorel Lolea președinte AJF Caraș-Severin pentru susținerea fotbalului din comun Vrani și lui Florin Știube – premiu pentru promovarea imaginii fotbalului din comuna Vrani.
Echipele de juniori au susținut partide interesante și cum organizatorii au stabilit să fie o ierarhie la final, grație rezultatelor, echipa U 13 din Grădinari a devenit câștigătoarea turneului. Primarul comunei câștigătoare, Ovidiu Firca, dascăl de sport ca profesie, s-a bucurat ca un copil de succesul copiilor din Grădinari. „Mă bucură nespus acest succes la un eveniment de așa anvergură. Și la noi lucrurile se mișcă, este greu însă să găsești oameni dedicați de cursă lungă așa cum sunt Răzvan Otiman și Bogdan Rad. Sper ca aducerea echipei din Bogodinți pe stadionul nostru să trezească orgoliul consătenilor mei pentru că eu le dau tot concursul”.

Vrani I s-a clasat pe locul doi. Pe locul trei s-a clasat Ciclova Română, iar piticii de la Vrani au ocupat locul 4. Primarul comunei Ciclova Română, Cătălin Golu, a precizat: „Îi mulțumesc domnului Răzvan Otiman, în numele copiilor, pentru invitație. Mă bucur că am făcut o figură frumoasă cu acești minunați copii. Mă bucur că am am în echipa noastră pe cel golgeterul turneului, Puia Cătălin.”

Evenimentul s-a încheiat cu un joc de old-boys între toate generațiile aferente echipei începând cu anul 1960. Asta nu înainte, ca fiecare dintre foștii jucători să fie omagiat la festivitatea de premiere.

Lasă un răspuns