Judeţul, controlat la sânge pentru prevenirea infectării cu Covid-19

Judeţul, controlat la sânge pentru prevenirea infectării cu Covid-19

În cursul zilei de vineri, 10 iulie, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat la Reşiţa, Caransebeş şi Moldova Nouă, la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului Caraș-Severin, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.


S-au efectuat verificări în zonele aglomerate, centrele comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.
Scopul acestora a fost prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, iar la misiune au participat un număr de 74 de polițiști, 14 jandarmi, patru cadre ale Inspectorarului pentru Situații de Urgență „Semenic”, 14 polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, precum şi ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.


Cu această ocazie, au fost verificate 71 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate sau locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
Au fost legitimate 184 de persoane și au fost verificate 63 de mijloace de transport.
Echipele mixte de control au depistat 23 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.
Nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru încălcarea legislației pe linie economică.


De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 de lei.
„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada Stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal de poliție Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns