Județul Caraș-Severin invitat să participe la Salonul Mondial de Turism de la Paris

Județul Caraș-Severin invitat să participe la Salonul Mondial de Turism de la Paris

Județul Caraș-Severin invitat să participe la Salonul Mondial de Turism de la Paris. Prezent la Târgul de Turism al României, ce s-a desfășurat la acest sfârșit de săptămână la București, Consiliul Județean Caraș-Severin i-a convins, prin prestația avută, pe oficialii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care au adresat județului Caraș-Severin invitația de a participa la Salonul Mondial de Turism de la Paris, Franța, din perioada 14-17 martie 2024.

În cele 4 zile de târg, Consiliul Județean Caraș-Severin a evidențiat bogăția culturală, peisajele spectaculoase și potențialul turistic extraordinar al județului. De la Cheile Nerei, la cascada Bigăr și până la vechile cetăți și mănăstiri, Caraș-Severin fiind o adevărată comoară plină de istorie, ce merită descoperită.
 În cadrul evenimentului de la Romexpo, a fost lansat ghidul turistic digital al județului, disponibil la adresa www.visitcarasseverin.ro (format bilingv, engleză și română), aplicație prin care utilizatorii pot fi mereu la curent cu ultimele evenimente turistice și culturale ale județului. De la festivaluri şi expoziții, la concerte și evenimente, aplicația, care va fi disponibilă pe Android şi iOS, le va aduce pe toate la o notificare distanță.
Citește și: Județul Caraș-Severin prezent la Târgul de Turism al României
S-au oferit vizitatorilor apa pură de izvor din Rezervația Naturală Domogled, îmbuteliată sub brandul celor de la Carpatina, berea artizanală Scorillo din Poiana Mărului, mezeluri cu un gust deosebit (oferite de A&R Produse ca in Soceni) precum și delicii bănățene, cum ar fi cozonaci, gemuri și zacuscă, oferite de doamna Mihaela Dragalina(La Miha din Borlova), care a reușit să pună bazele primului punct gastronomic local din județul nostru. De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să admire piesele din colecția personală a colecționarului Iacob Sârbu, incluzând sute de fotografii, cărți și medalii vechi de sute de ani, originare din Băile Herculane.
La standul Caraș-Severinului, tradiția culinară autentică a Banatului de Munte și muzica în grai bănățean s-au îmbinat cu tehnologia de vârf, vizitatorii standului putând face o incursiune virtuală a celor mai frumoase obiective turistice, prin turul virtual interactiv http://turism.cjcs.ro
 “Momente artistice impresionante susținute de soliști renumiți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și alți tineri interpreți, completate prin sfaturile neprețuite pentru turiști și vizitatori oferite de reprezentanții Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin și de cei ai Serviciului Turism, au făcut ca prezența județului Caraș-Severin la târg să fie una memorabilă”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Lasă un răspuns