Jandarmii cărășeni au confiscat țigări și material lemnos

Jandarmii cărășeni au confiscat țigări și material lemnos

Inspectoratul  de Jandarmi Județean Caraș-Severin a prezentat două dintre acțiunile derulate de jandarmi la nivelul orașului Bocșa, în ultimele 24 de ore.

O borsetă mult prea mică

În zorii zilei de 31 noiembrie, a fost executată o acţiune punctuală pe raza orașului Bocșa, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În urma acţiunii desfăşurate a fost identificată o persoană, domiciliată în orașul Bocșa, care a încercat să ascundă într-o borsetă mai multe pachete de țigarete.  Deoarece deţinea ilegal aceste produse de contrabandă, 360 de țigarete nefiscalizate,  acestea au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documentele care să ateste provenienţa produselor găsite asupra sa, jandarmii întocmind acesteia actele de sesizare conform art.270, alin.3, din Legea nr. 86/2006.

Țigaretele au fost predate organelor abilitate ale statului împreună cu actele procedurale întocmite, pentru continuarea verificărilor.

Pentru transportarea materialului lemnos este obligatoriu întocmirea avizului de însoțire

Un echipaj de jardarmerie, care executa o misiune  ordonată pe raza orașului Bocșa, a identificat un autovehicul care transporta material lemnos.

În urma verificărilor privind provenienţa materialului lemnos și a avizului de însoțire a mărfii, s-a constatat faptul că, numitul B.P., în vârstă de 52 de ani, nu avea documentele necesare.

In conformitate cu legislația în vigoare s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării întregii cantități, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional.

Materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Bocșa Română.

Datele ne-au fost transmise prin purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, plt. major Marius Săndulescu.

Lasă un răspuns