Jandarm cărășean infectat cu coronavirus

Jandarm cărășean infectat cu coronavirus

Ei sunt românii care luptă mereu în linia întâi și sunt gata să facă sacrificii pentru a-și îndeplini așa cum trebuie misiunea primită. Fie că vorbim de medici sau alte cadre medicale, polițiști, pompieri, jandarmi, toți merită  nostru, al celor care ne simțim protejați de acești oameni minunați.

Este și cazul emoționant în care un tânăr jandarm de 46 de ani, subofițer al Detașamentului 3 Caransebeș din subordinea Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, care din păcate, a fost depistat pozitiv la testul Covid-19 și este internat la Spitalul Municipal din Caransebeș.

Foto arhivă IJJ Caraș-Severin

„În contextul actual privind executarea misiunilor de prevenire și răspândire a virusului Covid-19, efectivele inspectoratului sunt angrenate în misiuni ce impun prezența în mijlocul cetățenilor. Deși de la începutul acestei pandemii s-au luat toate măsurile de protecție privind personalul inspectoratului, până în acest moment reușind să nu ne infectăm, din păcate, inevitabilul s-a produs, iar un coleg a fost infectat. Jandarmii nu sunt super-oameni.

În urmă câteva zile, subofițerul, cunoscând și respectând procedurile de protecție, a semnalat cu celeritate prezența unei stări febrile, asemănătoare simptomatologiei covid.

De îndată, acesta a solicitat consult clinic de specialitate în urma căruia recomandarea medicală pentru internare a fost respectată, evitându-se astfel contaminarea ulterioară.

În prezent, colegul este internat într-o unitate spitalicească și prezintă o stare ameliorată.

Subliniem faptul că personalul militar din sistemul de ordine și siguranță publică este puternic supus riscului de infectare, deoarece permanent se află în contact cu societatea civilă care și ea în aceste zile este mai mult ca oricând supusă riscului pandemic”, ne-a precizat plt. adj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Florin ȘTIUBE

Lasă un răspuns