Ioan Popa – actualul și viitorul primar al Reșiței și-a depus candidatura!

Ioan Popa – actualul și viitorul primar al Reșiței și-a depus candidatura!

Ioan Popa, președintele PNL Reșița, și-a depus oficial candidatura pentru încă nou mandat în fruntea administrației locale a municipiului Reșița.

Primarul în funcție al municipiului  Reșiței a depus documentația aferentă la Biroul Municipal de Circumscripție nr. 1 Reșița, fiind însoțit de o armată de camarazi în frunte cu Marcel Vela, președintele organizației județene PNL,   Romeo Dunca – candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Adrian Dacica – viceprimarul municipiului Reșița, Dan Stan subsecretarul  de stat al MAI, Jaro Marșalik – vicepreședinte PNL  Reșița, dar și o mulțime de alți colegi de partid din rândul consilierilor județene și locali.

„Eu aș vrea să spun că întrând acum  în sediul ISU (nr. locația Biroului Municipal de Circumscripție), mi-am amintit cu nostalgie emoțiile când le-am avut în 2016, atunci când am venit să-mi depun candidatura împreună cu colegii mei din Consiliul Local de acum. Astăzi, spre deosebire de 2016, pot să vă spun că am mai puține emoții, iar acest lucru se datorează celor două aspecte importante: unul este că am reușit în patru ani să fac o echipă și am spus-o și colegilor mei, atât din Consiliul Local, cât și din aparatul Primăriei – ești atât de puternic cât de puternică este echipa pe care o coordonezi. Sunt bucuros că am reușit să îmi fac o echipă și la proiecte europene, și la investiții, și o echipă de consilieri locali, lucru care a dus evident la al doilea aspect important care îmi dă relaxare astăzi, la realizarea foarte multor proiecte europene, peste 40, peste 160 de milioane de euro, sume atrase și gândim deja, cu colegii noștri, la sesiunea 2021-2027, scriem la ora asta fișele de proiecte pentru următorul ciclu de finanțare.

Așa cum am spus în 2016, mi-am dorit să fac două mandate, sper ca reșițenii să îmi acorde votul lor, mie și colegilor mei din Consiliul Local astfel încât să putem duce mai departe proiectele pe care le-am inițiat, urmând ca din 2024 să reușim să degajăm din interiorul PNL, un tânăr sau o tânără, care să continue această muncă”, a spus Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

După depunerea oficială a candidaturii, Ioan Popa a ținut să fie alături și de colegul și prietenul Romeo Dunca, candidatul PNL la președenția Consiliului Județean Caraș-Severin, la depunerea documentației la Biroul Electoral de Circumscripție Județean nr. 11 Caraș-Severin.

foto: resita.ro

„Aș vrea să spun că atunci în 2016 când eu am candidat pentru primăria Reșița au fost destui oameni neîncrezători în alegerea pe care Partidul Național Liberal a făcut-o deși se știa că sunt antreprenor, că am lucrat în domeniul privat, că am avut sute de angajați. A existat o anumită rezervă față de persoana mea, în sensul că nu aveam experiență politică. Îmi amintesc cum contracandidatul meu de atunci chiar puncta acest lucru, că businessul privat este una, iar administrația publică este alta. În patru ani de zile am demonstrat că nu este așa, dimpotrivă, dacă ești un bun antreprenor, un bun manager poți să faci performanță în administrația publică.

Îl amintesc pe Ilie Bolojan de la Oradea și sunt convins că prietenul meu Romeo Dunca va face același lucru la Consiliul Județean, cu echipa  pe care o avem în spate și cu sprijinul guvernului liberal vom reuși să facem lucruri mari în cei patru ani de mandat. Sunt absolut convins de asta și nu fac decât să mă alătur lui Romeo și îi rog pe cărășenii din Banatul de Munte să vină masiv la vot și să încerce și varianta unor oameni care vin din privat”, a spus Ioan Popa, primarul Reșiței.

Primarul Ioan Popa s-a ținut astfel de cuvânt față de reșițeni, a promis că va pune bazele unei administrații model și la Reșița, a făcut acest lucru, iar pentru finalizarea părții de ”hard” a schimbării în bine a municipiului mai are nevoie de încă un mandat.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns