Ioan Popa a făcut din Reșița, un oraș european!

Ioan Popa a făcut din Reșița, un oraș european!

Doi miniștrii ai guvernului Orban au fost în vizită de lucru în județul Caraș-Severin,  în zona Parcului Național  Semenic  Cheile – Carașului, Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, și  Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Acesta din urmă a fost practic oaspetele cărășenilor și s-a arătat bucuros că a fost prezent în Caraș-Severin, despre care a spus că este departe unul dintre cele mai frumoase  județe ale României, cu  potențial silvicultural și în ceea ce privește biodiversitatea foarte ridicată.

Conferința de presă s-a ținut lângă fântâna arteziană din Centrul Civic, acolo unde lucrările pentru reabilitarea zonei sunt în toi. Ministrul  Costel Alexe a sesizat acest lucru și l-a felicitat pe Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, pentru modul în care arată orașul pe care-l administrează. Totodată, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor era la curent cu demersurile primarului Ioan Popa le-a făcut în managementul deșeurilor selective și a arătat problemele majore care le creează Reșiței, întârzierea  inaugurării depoului ecologic de la Lupac.

Pentru că sunt în Caraș-Severin și  am avut posibilitatea să  vizitez județul, aș vrea să-l felicit pe domnul primar Ioan Popa pentru realizările dumnealui. Vreau să vă spun că municipiul Reșița începe să arate ca un oraș european și sper ca în curând și se întâmple același lucru și cu județul.  Am primit din partea primarilor din județul Caraș-Severin, chiar și a  cetățenilor care ne-au transmis prin adrese către minister, informări pe o problemă cu care ne confruntăm în județul Caraș-Severin și anume managementul deșeurilor. Nu este normal să primești zeci de milioane de euro, în două tranșe, investite în depozitul ecologic de deșeuri și în anul 2020 să continuăm să transportăm în continuare deșeurile până la Oradea, Dâmbovița  sau Argeș, cu costuri foarte ridicate, pe care, din păcate, le plătesc cetățenii acestui județ. Fac un apel public către Consiliul Județean să urgenteze și să implementeze cât mai urgent managementul deșeurilor. Înțeleg că este finalizată investiția, o vom și vizita astăzi (ieri, 23 iulie – n.r.), pentru că avem raportul pentru ea la minister, dar mai sunt mici probleme. Facem acest schimb de adrese, invocăm motive, care nu fac altceva decât să aibe de suferit cetățenii din județul Caraș-Severin”, a spus Costel Alexe.

Costel Alexe

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor  era la curent și cu realizările primarului Ioan Popa la nivel de implementare a proiectelor cu finanțare europeană și a mai propus un alt segment edilului Reșiței. „Avem inițiativa și susținem să dăm acces liber în incinta fondului forestier. Până la urmă, pădurea are rol recreativ, ar trebui să ne ocupăm cu toții de ea. Trebuie să se dea posibilitatea tuturor administratorilor de pădure, prin noile amenajamente, a administrațiilor publice locale, să primească în gestionare inclusiv păduri, parcuri, astfel încât pe fonduri europene să le amenajeze pentru cetățeni. Prin acest amendament adus Codului Silvic și prin această reglementare dăm posibilitatea ca în pădure să fie amenajate inclusiv poteci pentru plimbare sau piste pentru biciclete, construite evident din materiale prietenoase cu mediul ecologic”, a mai spus Costel Alexe.

FLORIN ȘTIUBE

2 thoughts on “Ioan Popa a făcut din Reșița, un oraș european!

  1. Dacă și străzile s-ar realiza după acest model european, măi ales cele centrale de lângă cimitirul nr 7 , unde chiar nu s-a făcut absolut nimic di anii 60′ atunci, jos pălăria, d.le primar!… Avem nevoie de audiență că să ne putem exprima dorința! Si noi suntem cetățeni ai acestui oraș care înflorește pe alocuri și plătim taxe…. chiar cuvântul nostru nu are nici o remediere?…

Lasă un răspuns