Gelu Haidău – Un aninean în fotbalul juvenil de elită!

Gelu Haidău – Un aninean în fotbalul juvenil de elită!

Pe lângă școala de fotbal ACS Viitorul Anina a lui Ioan Badea și echipa de handbal junioare a liceului Mathias Hammer antrenată de Manole Vrînceanu, localitatea Anina din Banatul de Munte se poate mândri si cu tehnicianul Haidău Gelu.

Născut în 06.12.1982 la Anina, tehnicianul în etate de 37 ani este antrenor formator pe palierul de vârsta U7 si U10 în cadrul uneia dintre cele mai puternice academii din țară –  Academia ASU Poli Timișoara. (locul 9 național în clasamentul FRF).

Gelu Haidău a plecat în fotbalul timișean, după ce a deprins secretele fotbalului în județul natal. Primi pași în fotbal i-a făcut la vârsta de 7 ani sub îndrumarea antrenorului Viorel Șchiopu, în cadrul clubului AS Minerul Anina, club de tradiție în fotbal cărașean. Fratele lui, Darius Haidău este ex-portarul echipelor cărășene Minerul Anina, CSM Reșița, Gloria Reșița, Universitatea Reșița și mai apoi a auns și la  Poli Timișoara.

Gelu Haidău s-a dovedit a fi un jucător disciplinat și muncitor, care s-a făcut remarcat prin evoluțiile sale. La vârsta de 14 ani este promovat la echipa de seniori unde debutează cu un hat-trick și un assist, la meciul cu AS Berzsca. Deși este catalogat ca o speranță a fotbalului aninean, este obligat din cauza problemelor de sănătate ( hernie de disc și dezlipire de retină) să renunțe la cariera de jucător de fotbal. Nu dezarmează și face trecerea din iarbă către banca tehnică către meseria de antrenor. A urmat timp de doi ani 2 ani cursurile școli de antrenori CRSS, deține licența C UEFA și apoi pe cea ,,preparator fizic”.

În lumea fotbalului juvenil, Gelu Haidău este asimilat ca fiind un adevărat profesionist, bun pedagog, orientat către dezvoltarea pozitivă a sportivilor pe care îi antrenează tehniceanul aninean. Toate aceste calități au atras atenția Academiei ASU Poli și astfel din luna iunie 2019 s-a alăturat staff-ului tehnic al academiei.

În paralel a înființat propria școală de fotbal ACS Raisa ce are ca scop inițierea în jocul de fotbal și în cel de futsal al tinerilor sportivi (băieți și fete). Din 2018, pornind de la zero, a organizat campionatul campionatul național de futsal feminin Liga 1 Acerbis, echipă cu care a terminat pe locul patru.

Gelu Haidău  a antrenat mai Centru de Copii si Juniori CFR Timișoara, AS Calacea, ACS Fortuna Becicherec – feminin, Vest Sport Academy, ACS Raisa, Academia ASU Poli Timișoara (prezent).

Gelu Haidău a demonstrat că acolo unde este pasiune, se poate face minuni în educația sportivă a copiilor.

„Mi-a plăcut întotdeauna să las ceva constructiv în urma mea, să le oferim copiilor un mediu sănătos în care să fie educați. Nu am uitat niciodată de unde am plecat, de la Anina și țin să-l felicit pe Nelu Badea pentru ceea ce a creat acolo, la noi acasă. De asemenea, toate inițiativele de acest gen, ale lui Nelu Badea, Lucian Dobre de la Mundo Reșița, trebuie încurajate de autoritățile locale pentru că tot ceea ce facem noi se adresează copiilor comunităților.

Mi-am permis să vorbesc numai de județul meu natal, acolo unde voi participa mereu la Cupa Banatului de la Reșița și Cupa Prieteniei de la Anina. Întotdeauna revin cu drag acasă, indiferent în ce calitate o fac, de adversar sau ca să-mi revăd locurile natale!” -Gelu Haidău.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns