‘’Fiul risipitor’’ al Reșiței, artistul Romeo Ioan, se întoarce Acasă cu o expoziție de pictură: Pipl!

‘’Fiul risipitor’’ al Reșiței, artistul Romeo Ioan, se întoarce Acasă cu o expoziție de pictură: Pipl!
‘’Fiul risipitor’’ al Reșiței, artistul Romeo Ioan, se întoarce Acasă cu o expoziție de pictură: Pipl! Marți 5 iulie de la ora 18:00 la Muzeul Banatului Montan din Reșița are loc vernisajul expoziției pipl by Romeo Ioan.

După Pipl1 (2019), expoziție organizată la Calpe Gallery, Pipl 2 (Cinema Paradiso, primul Cinema Comunitar din România, unde a avut loc expoziția în scara blocului în care locuiesc), a venit Pipl 3 la Calpe Gallery ( 2022), iar acum la Reșița Pipl 4…

”Fiul risipitor”Autorul este un artist complex, născut la Reșița. Este absolvent de liceu și doi ani de inginerie în orașul de pe Bârzava. A mers apoi pe firul destinului către Facultatea de teatru și muzică din Timișoara. Acolo, unde dealtfel este actor al Teatrului Național din orașul de pe Bega.

”Fiul risipitor”
”Fiul risipitor”

De 27 de ani nu a mai urcat pe scena reșițeană, practice legăturile artistice cu orașul natal fiind într-o stare de stagnare până acum când ne reîntâlnim cu artistul Romeo Ioan, nu la scenă, ci la vernisaj.

”Fiul risipitor”Această expoziție este o provocare prin ineditul său, dar și o compilație a destinului. Dintre toate chipurile întâlnite de-a lungul vieții, chipul matern sau, în cazul nostru, chipul orașului natal este cel căruia sufletul artistului se dăruiește dăruind…

Citește și: Germanii au cucerit Caransebeşul. Prin cultură…
Romeo Ioan se mărturisește:
‘’Ce propunem?

Sunt portretele unor oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată în carne și oase și pe care nu-i voi întâlni nici de acum încolo.
Singura legătură cu ele/ei, am putut-o realiza prin opera pe care ei înșiși au realizat-o, sau faptele acestora care au schimbat cursul istoriei.
Lucrările mele sunt memoria unui gest lăsat de pensulă cu pasta acrilică pe pânză, care fac ca aceste lucrări să se numească picturi.

”Fiul risipitor”

„Orice portret care este pictat cu sentiment este un portret al artistului, nu al modelului. Modelul este doar accidentul, ocazia. Nu modelul este dezvăluit de către pictor, este mai degrabă pictorul, care pe pânza colorată se dezvăluie”. -Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Gray’’.

”Fiul risipitor”

Marți, Muzeul Banatului Montan Reșița este scena unei declarații de iubire a unui artist sensibil și profund, a unui om care a personalizat pe scena timișoreană roluri celebre, a unui ‘’Mecena spiritual’’ care dăruiește conturând cu emoția fiecărui gest chipul sufletesc al fiecăruia dintre noi, provocând și întrupând un catharsis spiritual căruia îi suntem predestinați sau nu, fiindcă cea mai mare infirmitate pe care o poate avea un om este cea a sufletului.

Romeo Ioan este realizatorul primului cinematograf comunitar din România,’’ Cinema Paradisso’’ din Timișoara. Este actorul și omul care iubește și slujește libertatea prin Artă.

‘’Pipl by Romeo Ioan’’ este ascensiunea fiecăruia dintre noi către conturul unei stări care ne personalizează într-o lume ce pare că se zbenguie pasivă în mediocritate și ură.
Romeo Ioan vine Acasă pentru a ne redefini cu arta sa granițele supunerii neasumate, conturându-ne chipul libertății și demnității fiecăruia dintre noi în parte.

Lasă un răspuns