Filmul românesc promovat la Băile Herculane!

Filmul românesc promovat la Băile Herculane!

Filmul românesc promovat la Băile Herculane!

Începând de miercuri, 23 August 2023, orașul Băile Herculane în parteneriat cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România împreună cu Cenaclul Domogled, promovează filmul românesc în stațiunea de pe Valea Cernei!!!
De miercuri 23 August până marți 29 August, în fiecare seară de la 20:45 vor fi 7 seri de film în Pacul Central din Băile Herculane la care vă invităm cu drag.
Anul acesta, România sărbătorește anul cultural Ciprian Porumbescu si Dimitrie Cantemir, iar pentru a evoca personalitățile acestora și la Băile Herculane, filmele dedicate celor două mari personalități ale culturii românești vor fi prezentate în cadrul festivalului.
Miercuri 23 August : Ciprian Porumbescu (1972)
Anul 2023 este Anul Cultural Ciprian Porumbescu anul acesta împlinindu-se 170 de la nașterea marelui compozitor român și 140 de ani de la moartea sa.
Joi 24 August: Supraviețuitorul (2008)
Un film de acțiune în regia lui Sergiu Nicolaescu, realizat cu mijloace moderne în studiourile MediaPro Pictures, un film cu o distribuție de excepție care cu siguranță ne va ține pe toți cu sufletul la gură.

Vineri 25 August: Vlad Țepeș (1979)

Unul dintre cele mai bine realizate filme istorice ale cinematografiei românești, prezentând evenimentele petrecute în timpul domniei lui Vlad Țepeș.

Sâmbătă 26 August: Funeralii Fericite (2013)

Comedie spumoasă regizată de unul dintre cele mai mari nume ale comediei românești, Horațiu Mălăele.

Citește și: „Valurile Dunării” – concert de muzică clasică la Băile Herculane
Duminică 27 August: De ce trag clopotele Mitică (1981)
Un film în regia lui Lucian Pintilie al cărui scenariu a fost alcătuit din mai multe texte din operele lui Caragiale. Din ordinul lui Nicolae Ceaușescu dat în 18 iunie 1981, filmul a fost interzis, datorită aluziilor și punerea în scenă a filmului.
Luni 28 August: Cantemir (1975)
Alături de Ciprian Porumbescu, România îl celebrează în 2023 si pe marele cărturar și domnitor al Moldovei Dimitrie Cantemir. Prin proiectarea acestui film ne vom aduce aminte de acestă mare personalitate a istoriei, dar mai ales a culturii Române. Cu ocazia proiecției acestui film se va organiza un moment special dedicat memoriei lui Dimitrie Cantemir.
Marti 29 August: D`Ora (2014)
Un film despre viața unei românce care alege, datorită greutăților vieții din anii `90 calea străinătății unde o așteaptă greutăți neașteptate care îi vor schimba viața. Filmul scoate la iveală situații cu care se confruntă mulți imigranți care își părăsesc țara în căutarea unei vieți mai bune.
Organizatorii au anunțat faptul că își rezervă dreptul de a aduce modificări programului propus.

Lasă un răspuns