Exercițiu de amploare, cu declanșarea Planului Roșu de Intervenție, în municipiul Caransebeș

Exercițiu de amploare, cu declanșarea Planului Roșu de Intervenție, în municipiul Caransebeș

Exercițiu de amploare, cu declanșarea Planului Roșu de Intervenție, în municipiul Caransebeș. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin organizează, azi, 20 martie a.c., începând cu ora 12:30, un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea unitară a unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la Colegiul Național “Traian Doda”, în municipiul Caransebeș.

Potrivit scenariului, într-una din sălile de cursuri, se produce un incendiu din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică. În urma evenimentului, întreaga instituție de învățământ va fi evacuată, însă mai multe persoane rămân surprinse în interior, având nevoie de ajutor.
După primirea apelului pe numărul unic de urgenţă 112, vor fi alertate toate structurile cu care se cooperează privind gestionarea unei astfel de situații de urgență, în vederea concentrării forțelor de intervenție necesare. Având în vedere numărul mare de victime, se va activa Planul Roșu de intervenție, iar structurile abilitate vor acționa de urgență pentru evacuarea și salvarea persoanelor afectate, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor evenimentului.
Exercițiul își propune testarea și antrenarea structurilor de coordonare-conducere și de răspuns privind gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, cu victime multiple, care impune punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție la nivelul județului Caraș-Severin.
În cadrul acestei activităţi complexe, vor fi angrenate atât echipaje de pompieri militari din cadrul unităţii noastre, cât şi personal din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Unității de Primiri Urgențe Reşiţa, Compartimentului de Primiri Urgențe Caransebeş, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Primăriei municipiului Caransebeș – Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeş, Poliţiei Locale Caransebeş şi Colegiului “Traian Doda” Caransebeș.
Citește și: Alertă ISU Semenic! Atenție la coșurile de fum! Risc crescut la producerea incendiilor în sezonul rece!
Cu ocazia desfășurării acestui exercițiu, vom marca și sărbătorirea a 12 ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în Caraș-Severin. Această aniversare reprezintă o ocazie de a recunoaște contribuția semnificativă a echipajelor SMURD în asigurarea asistenței medicale de urgență pentru salvarea și protejarea vieților semenilor.
De la înființare – 21 martie 2012 – și până în prezent, echipajele SMURD Caraș-Severin au fost solicitate să intervină în peste 33.100 de cazuri și au asistat peste 32.600 de persoane, din care aproximativ 3.000 de copii.
Suntem constienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă vă asigurăm că desfășurarea periodică a unor astfel de exerciții, în locuri publice, în care producerea unei situații de urgență se poate solda cu mai multe victime, este necesară şi benefică.

Lasă un răspuns