Educația rutieră – Educația pentru viață

Educația rutieră – Educația pentru viață
Educația rutieră – Educația pentru viață, a fost etapa județeană a concursului școlar de educație rutieră. Aceasta s-a desfășurat la Bocșa. Polițiștii de la Serviciul Rutier și Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Caraș-Severin, au organizat pe 3 iunie, etapa județeană a concursului Educația Rutieră – Educația pentru Viață. Partener a fost Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Concursul este destinat celor mai tineri participanți la traficul rutier.

Concursul s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bocșa. Scopul activității a fost acela de a contribui la formarea unui comportament responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Și bineînțeles, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor.

Educația

În acest context, micii bicicliști, elevi din clasele primare și gimnaziale, au învățat, într-un mod practic și distractiv cum să se deplaseze în siguranță pe bicicletă.

Citește și: Lecție de educație rutieră pentru elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” Reșița

Câștigătorii vor participa în continuare la etapa națională a concursului de educație rutieră.

Educația

„Felicitări tuturor participanților! O bună cunoaștere și aplicare a legislației în domeniu va forma un participant la trafic civilizat, responsabil, cu conduită preventivă. Asta fie că se află la volan, pe bicicletă sau se deplasează în calitate de pieton.” Este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Lasă un răspuns