Drumul județean DJ6008 se modernizează

Drumul județean DJ6008 se modernizează
Drumul județean DJ6008 se modernizează în această perioadă. Mai exact, este vorba despre continuarea lucrărilor pe tronsonul Plugova – Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2023.

Tronsonul de drum supus modernizării este cuprins între km 0+000 și km 41+371, pe teritoriile comunelor Mehadia, Cornereva, Teregova, Plugova, Cornereva și Rusca.
Lucrările de modernizare presupun îmbunătăţirii stării tehnice, a viabilităţii, a sporirii capacităţii de circulaţie şi a capacităţii portante a structurii rutiere existente. Până în acest moment s-au așternut două straturi de mixtură asfaltică pe sectorul extravilan Rusca – intersecție cu DN6.

Drumul județean DJ6008Se execută, de asemenea, lucrări premergătoare așternerii asfaltului. Se reface infrastructura rutieră, vor fi puse dispozitive de colectare și scurgere a apelor pluviale, poduri și consolidare versanți.

Citește și: Dunca se ține de cuvânt! Începe asfaltarea DJ 581, Grădinari – Secășeni

Modernizarea DJ608 are o importanţă semnificativă pentru județul nostru. Realizarea lucrării va îmbunătăţi considerabil starea tehnică a drumului, confortul şi siguranţa circulaţiei. Dezvoltarea zonei depinde de realizarea acestei investiții. După executarea lucrărilor de modernizare se vor crea noi facilități pentru investiții. De asemenea, infrastructura va fi adecvată dezvoltării turismului într-o zonă de mare potențial.

Consiliul Judetean Caras-Severin (facebook)

Lasă un răspuns