Doi bărbați au furat banii „istorici” ai unui colecționar…

Doi bărbați au furat banii „istorici” ai unui colecționar…

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor din orașul Anina, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de furt calificat.

Luni, 19 octombrie, polițiștii orașului Anina au fost sesizați de către o persoană, membru corespondent al Societății Române de Numismatică, despre faptul că i-ar fi fost sustrasă o colecție de monede vechi, din locuință.

În cursul zilei de marți, polițiștii au identificat doi bărbați în vârstă de 29 și respectiv, 32 de ani,  din Anina, bănuiți de comiterea furtului și au recuperat 492 de monede, emise în diferite perioade istorice.

Pe data de  21 octombrie, față de cele două persoane bănuite a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

„Monedele urmează a fi expertizate de către specialiști din cadrul Ministerului Culturii, în vederea stabilirii apartenenței la patrimoniul cultural național și a valorii acestora”, a precizat inspector principal de poliție Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns