CSM Reșița poate să rămână fără eroul din meciul cu Rapid

CSM Reșița poate să rămână fără eroul din meciul cu Rapid

CSM Reșița a sunat adunarea la mijlocul săptămânii trecute, miercuri 1 iulie, la arena proprie. După testarea Covid-19, din care cei 21 de jucători și stafful tehnic au ieșit cu bine, fiind „negativi” la coronavirus, elevii lui Alexandru Pelici s-au pregătit pe două serii de câte 10 jucători.

Jucătorii prezenți la întrunirea lotului au fost: Cristian Zimmermann, Luis Spânu – portari;
Alin Dudea, Daniel Vădrariu, Alin Dumitraș, Bogdan Szijj, Milorad Banac, Bruno Vasiu, Sergiu Rimovecz, Cosmin Lungu – fundași;
Ionuț Găman, Vlad Chera, Laurențiu Breșneni, Laurențiu Buș, Cătălin Bagherea, Cristian Danci, Emanuel Dat, Robert Dalea, Alin Țegle – mijlocași;
Daniel Ene, Victoraș Astafei – atacanți.

În week-end, jucătorii au primit liber, deoarece în incinta stadionului s-a organizat Centrul de comandă al raliului „Cupa Reșița – 2020”.

Alexandru Pelici

„Luni seara a ajuns la echipă și Acka, iar marți dimineață, la prima oră, el și Dodoi au făcut testul Covid. Dacă vor fi declarați apți, se vor alătura și ei celorlalți jucători. Trebuie să sosească la echipă și Matulevičius și urmează să facă și el testul la sosire. Respectăm cerințele protocolului medical și ne pregătim în grupe de câte zece jucători la antrenamente, așa cum ni se cere. De marți, am intrat în cantonament centralizat, cu câte două antrenamente zilnice, până vinerea cealaltă. În acest timp, ne dorim să lucrăm, să ne cunoaștem mai bine, să omogenizăm echipa, pentru că sunt jucători noi care au venit. Au fost și plecări și vrem să ne cunoaștem cât mai bine. La echipă au venit Vlad Chera, Caius Lungu, ambii de la Ripensia, și Deivydas Matulevičius, care era venit deja la echipă, chiar înainte de sosirea mea.  Probabil vor mai apărea jucători noi, există posibilitatea de a se mai aduce la echipă și jucători care sunt angrenați în lupta pentru promovare în prima ligă. O să urmărim ceea ce se va întâmpla referitor la Cobrea (portarul care a apărat penalty-ul din meciul cu Rapid, scor 0-1 – n.r.), noi sperăm să revină la Reșița. El așteaptă o ofertă de la Liga 1, și îl înțelegem, este ceva normal să-și dorească să joace mai sus”,  ne-a spus Alexandru Pelici, antrenorul principal al echipei din Valea Domanului.

Alberto Cobrea, în albastru, cu mingea în mână

Plecările de ultimă oră de la echipă sunt cele ale lui Mădălin Calu și Milorad Banac.

CSM Reșița a întocmit și un program detaliat de meciuri amicale, de verificare, însă acest calendar poate fi modificat. „Referitor la programul de pregătire, trebuie să vedem ce ne permite acest protocol. Dacă este nevoie de testări la Covid și la adversari, nu știu câți dintre cei care îşi doresc să joace vor putea să facă acele testări, până la ora meciului. Cu siguranță că vor reuşi echipele de Liga a II-a, și mă refer la „U” Cluj, Ripensia, ASU Poli, Craiova ș.a.m.d. Nu știu, însă, dacă echipele din ligile inferioare vor face testările, și atunci vom vedea la momentul respectiv, pentru că trebuie să ținem cont de lucrul acesta. Programul începe de miercurea viitoare și cuprinde un număr de nouă partide de verificare”.

Programul meciurilor de pregătire al CSM Reșița este următorul:
Voința Lupac – CSM Reșița (15 iulie, la Lupac, ora 17:00);
CSM Reșița – Șoimii Lipova (16 iulie, stadion Gloria, ora 11:00);
Universitatea Craiova 1948 SA – CSM Reșița (22 iulie, la Drobeta-Turnu Severin);
CSM Reșița – Ghiroda și Giarmata Vii (25 iulie, la Reșița sau la Ghiroda, ora 11:00);
CSM Reșița – Universitatea Cluj (29 iulie, la Hunedoara, ora 17:00);
CS Hunedoara – CSM Reșița (31 iulie, la Hunedoara, ora 11:00);
Ripensia Timișoara – CSM Reșița (8 august, la Timișoara sau Reșița, ora 11:00);
ASU Poli Timișoara – CSM Reșița (12 august, la Timișoara);
CSM Reșița – CSC Dumbrăvița (15 august, la Reșița, ora 11:00).

Startul de campionat al Ligii a II-a este prevăzut pe 22 august.

Întrebat despre obiectivul echipei, antrenorul Alexandru Pelici a fost tranșant: „Este greu să spun un loc anume, atâta vreme cât nu se știe modul cum se va desfășura campionatul, cu una sau două serii. Dacă va fi o serie cu 20 de echipe, este clar că ne dorim să fim cât mai sus, în prima jumătate. Dacă vor fi două serii, cu douăsprezece echipe, atunci ne dorim să fim în primele patru-cinci echipe, pe acolo. Ca o concluzie, pot să spun un singur lucru: îmi doresc maximum din ceea ce putem noi la ora actuală. Dacă o să fim acolo sus și o să putem să ne batem la primele locuri, o vom face cu siguranță. Nu ne dăm la o parte!”.

Florin ŞTIUBE

Lasă un răspuns