CSM Reșița a pierdut invincibilitatea și în deplasare!

CSM Reșița a pierdut invincibilitatea și în deplasare!

Speranțele legate de invincibilitatea echipei CSM Reșița s-au năruit astăzi, pe malurile Dunării, la Turris Turnu Măgurele, unde elevii lui Călin Cheregi au întrerupt și invincibilitatea partidelor din deplasare.  

TURRIS OLTUL TURNU MĂGURELE – CSM REȘIȚA     4-1  (4-1)

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman);

Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe);

Rezervă: Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti);

Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) și George Constantinescu (Slatina).

Au marcat: 1-0: Cioinac (11); 2-0: Albert Voinea (23); 3-0: Adrian Niță (28); 3-1: Dudea (32); 4-1:  Adrian Niță (41).

În minutul 21, Acka a fost eliminat pentru fault de ultim apărător la Voinea.

Turris Oltul (antrenor: Erik Lincar): Ducan – Sălcianu, Mitrea, Buleică, Alb. Voinea, Ad. Niță, Cioinac, Sil. Pană (cpt.), Ct. Pîrvulescu, Ad. Voicu, Liv. Mihai.

Pe bancă: Aur. Păun – Al. Sima, Haită, Nicola, Cr. Pușcaș, Butoiu, Blănaru, Rob. Neacșu.

CSM Reșița (antrenor Călin Cheregi): Cobrea – Caius Lungu, Dumitraș (76, Vasiu), D. Ciobanu, L. Acka – Dat, Breșneni (cpt.) (76, Danci) –  Laur. Buș (29, Dudea), Rob. Boboc – Astafei, Bagherea.

Pe bancă: Zimmermann – I. Găman, Rașoveanu, N. Popescu.

Lucrurile merg în jos de tot la Reșița după demisia lui Alexandru Pelici de la începutul acestei săptămâni, iar ca un paradox, CSM a înregistrat și prima înfrângere din deplasare. Sigur, că după evoluția de acasă cu Pandurii Târgu Jiu, așteptările nu erau foarte mari la Turris Mărgurele, o echipă considerată valoric de talia Metaloglobus, teamul clasat pe locul unu.  Înaintea etapei, CSM Reșița ocupa locul 14 dintr-un total de 21 și are agonisite 8 puncte, din care 7 aduce din partidele din deplasare. AFC Turris Turnu Măgurele ocupa poziția a 8-a, cu 12 puncte acumulate din care 4 sunt câștigate acasă, din care un egal, 2-2 cu Metaloglobus București, o victorie 3-2 cu Concordia Chiajna și un eșec, 1-4 cu Universitatea Cluj! Echipa teleormăneană este pregătită de către Erik Lincar, însă CSM Reșița avea șansa ei pentru că  era echipa invincibilă în deplasare și șocul despărțirii de Alexandru Pelici putea avea și un impact pozitiv.  Din păcate, pe malul Dunării, CSM Reșița nu a mai jucat ermetic și a arătat ceea ce știa orice om de fotbal, că nu Alexandru Pelici sau Călin Cheregi sunt călcâiul lui Ahile, ci doar jucătorii, unii dintre ei cu mare experiență la nivelul ligii  a I-a, ca să nu mai spunem de cea secundă.

Partida de la Măgurele a fost la discreția amfitrionilor, care în primul mitan au marcat foarte repede, la primul șut pe poartă la o lovitură liberă de la 20  de metri ușor lateral dreapta, prin zid,  la colțul lung! De altfel, elevii lui Erik Lincar au marcat aproape la fiecare șut pe poartă, mai ales că în minutul 17 putea avea deja 2-0, dacă Voinea nu se grăbea să șuteze slab de la 17 metri după o gafă a defensivei reșițene.

Ca „tacâmul negru” să fie complet, în minutul 21, Lorenzo Acka este eliminat pentru fault de ultim apărător, iar istoria meciului a fost practic scrisă destul de rapid. Au urmat pe rând golurile 2 și 3 ale gazdelor, prin Albert Voinea (23), simplu ca la antrenament cu latul din 5 metri după un atac prelungit al teleormănenilor, finalizată cu o centrare din care în gura porții.

După nici jumătate de oră scorul a fost de forfait, prin golul lui Adrian Niță (28), cu capul sun bară, din 7 metri, complet nemarcat! A urmat reușita lui Dudea (32), după un șut sănătos, cu efect,  din afara careului, la care practic portarului Duncan a respins  balonul, după linia porții! Prima repriză s-a încheiat de fapt și cu golul patru al gazdelor, cu care s-a și închis tabela (41), Adrian Niță a prin curaj și a realizat dubla, cu un șut sec pe centru porții de la marginea careului mare.         

   

Aceasta a fost istoria primului eșec din deplasare a celor de la CSM Reșița și lucrurile încă se mai pot îndrepta dacă jucătorii vor fi scoși din groapa de potențial.

Programul etapei 9 a Ligii 2 și rezultatele meciurilor:

sâmbătă, 24 octombrie 2020, ora 11:00

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CSM SLATINA   1-0

PANDURII TÂRGU JIU – RIPENSIA TIMIȘOARA  1-2

UNIREA SLOBOZIA – DUNĂREA CĂLĂRAŞI  2-2

AEROSTAR BACĂU – FOTBAL COMUNA RECEA  2-3

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – FK CSIKSZEREDA 2-1

RAPID stă.

sâmbătă, 24 octombrie 2020, ora 11:30

CONCORDIA CHIAJNA – FARUL CONSTANŢA 1-2

duminică, 25 octombrie 2020, ora 15:00

PETROLUL PLOIEŞTI – U CRAIOVA 1948 SA

luni, 26 octombrie 2020, ora 18:00

CS MIOVENI – UNIVERSITATEA CLUJ

SCM GLORIA BUZĂU – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – nu se dispută

La Viitorul Pandurii sunt raportate nouă cazuri pozitive la COVID-1 și partida a fost amânată.

Lasă un răspuns