Cristian Miclău și Dorin Bălteanu doresc să obțină recunoaștere și certificare pentru Herculane. Ca rută cultural turistică națională în proiectul „Pe urmele împărătesei Elisabeta – Sisi”

Cristian Miclău și Dorin Bălteanu doresc să obțină recunoaștere și certificare pentru Herculane. Ca rută cultural turistică națională în proiectul „Pe urmele împărătesei Elisabeta – Sisi”
Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane, a anunțat o nouă inițiativă de promovare a stațiunii de malurile Cernei. Prin adresa nr. 9134/07.04.2022, Primăria Băile Herculane a înaintat către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului, proiectul Rutei cultural turistice ”PE URMELE ÎMPĂRĂTESEI ELISABETA (SISI). Autorul lucrării este ing. Dorin Bălteanu, în vederea obținerii recunoașterii și certificării ca RUTĂ CULTURAL TURISTICĂ NAȚIONALĂ.

Concepută ca instrument de promovare și dezvoltare a unui nou produs turistic, Ruta cultural turistică ”Pe urmele împărătesei Elisabeta” unește destinații turistice din trei județe: Caraș – Severin, Timiș și Prahova, promovând trei stațiuni de top din turismul românesc: Băile Herculane, Buziaș și Sinaia, precum și alte două zone cu potențial turistic emergent din Banatul Montan, Oravița și Caransebeș.

Sisi - Herculane
Sursă imagine: „Kaiserin Elisabeth von Österreich-Ungarn” – artist Franz Xaver Winterhalter (1805-1873); sursă/fotografie: autor necunoscut;
Pornind de la puternica personalitate a împărătesei Elisabeta sau Sisi cum mai este cunoscută, o femeie încântătoare, intrată în legendă care fascinează și în zilele noastre, autorul a conceput acest proiect ca o punte de legătură între zone turistice cu tradiție, dar și altele cu mare potențial de dezvoltare, în vederea punerii în valoare a unui patrimoniu natural, cultural, istoric de excepție.
Citește și: Cristian Miclău: ”Istoria ne obligă să păstrăm și să promovăm valorile de patrimoniu material și imaterial de excepție al stațiunii Băile Herculane”

Cristi Bustul

Sisi a revenit de mai multe ori pe aceste meleaguri îndrăgite față de care și-a exprimat admirația în jurnalul ei intim:

În răsăritul îndepărtat se află o vale

Înconjurată de munţi înalţi,

Prin ea trece un râu zgomotos,

De stejarii ei se-atârnă viţa–de-vie…

Departe, o! departe de aceste meleaguri!

În acele regiuni mai proaspete,

Am văzut păduri verzi

Şi oameni trăind mai fericiţi.

Lasă un răspuns