Ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul?!  

Ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul?!  

CSM Reșița a ratat startul în liga a 2-a, cu un eșec  usturător  chiar în Valea Domanului, un sec 0-4, cu câte două goluri pe repriză în meciul cu Petrolul Ploiești, echipa pregătită de fostul internațional Viorel Moldovan.  Trebuie spus că echipa din Ploiești a venit la Reșița ca un veritabil dream team, cu jucători stranieri  și cu obiectivul declarat de a reveni anul acesta în prima ligă.

CSM Reșița a început bine partida cu Petrolul, cu mult tupeu și cu ocazii la poarta lui Raul Avram, cele mai bune oportunități avându-le Astafei și dubla ocazie a lui Daniel Ene (minutul 3) când a ratat de puțin din zona careului mic.  Până la urmă, Petrolul Ploiești a înscris de două ori în poarta Reșiței, pe final de primă repriză, la un interval de cinci minute, primul gol fiind marcat de  Ekollo la o lovitură de cap parabilă pentru Alberto Cobrea, care a scăpat balonul din brațe în poartă. A fost un moment destul de important, pentru că din minutul 36, CSM Reșița a fost obligată să preia inițiativa. Din păcate, până la pauză a mai încasat un gol de la Mario Bratu (41).

Un lucru a fost inedit pentru partida cu Petrolul Ploiești și anume evoluția celor doi portari. Dacă în meciul precedent, goal-keeperul Petrolului a avut o contribuție în sens negativ la acel 2-2 de acasă cu Constanța, de data aceasta Raul Răzvan a securizat poarta „găzarilor” la meciul din Valea Domanului. A apărat chiar și o lovitură de pedeapsă  executată de Astafei (minutul 74). 

În schimb, Alberto Cobrea a fost eroul partidei de la Rapid din campionatul trecut, iar duminică cu Petrolul Ploiești a gafat la primul gol și nu a mai avut nici un moment de inspirație cu robinsoniade de efect la celelalte trei goluri, care nu sunt însă deloc imputabile lui.

foto facebook: Miruna Mihancea

Nu este un reproș, ci doar o constatare că nu a mai fost omul care să facă diferența în teren. O evoluție interesantă a avut-o și fundașul stânga Adrian Ionuț Ilie, care a început curajos și cu multă determinare, dar Viorel Moldovan a ”forțat” pe flancul drept al lui de atac cu jucători experimentați,  a creat o „pânză” de paianjen de patru jucători în zona lui Adrian Ilie și a jucat la … așteptarea greșelii de plasament… Alexandru Pelici a sesizat acest lucru și a luat măsurile de rigoare încă de la pauză.      

 La pauză, la scorul de 0-2, Alexandru Pelici a făcut o dublă schimbare, Daniel Ene a rămas la cabine și a intrat Vădrariu, iar Adrian Ilie Ionuț a fost schimbat cu mijlocașul Ovidiu Rașoveanu.

„La pauză era destul de greu să mai intervenim radical, am încercat să aducem un plus în ofensiva noastră prin intrarea lui „Piciu” (nr. porecla lui Vădrariu),  care are valențe ofensive și pentru că era evident că Petrolul avea să se apere și să  joace repriza a doua, numai pe contraatac.

Pelici

L-am schimbat și pe Adrian Ilie, pentru că pe partea lui s-au luat cele două goluri și copilul era „căzut”, nu doream să-l compromitem total, trebuia să-l recuperăm. Aveam doi juniori de 2002 la dispoziție, pe Rașoveanu și Bagherea. La Chera cu Dat (66) a fost schimbare post pe post, iar la Matulevicius  am încercat să înscriem un gol, să revenim la capitolul goluri. Am și obținut un penalti, pe care l-am ratat din păcate. Acesta este regretul meu, noi nu am reușit să marcăm gol, și totul se vede ca o înfrângere rușinoasă prin prisma scorului. Petrolul are jucători cu calitate, dar noi am jucat bine în primele 36 de minute, am început cu trei ocazii mari de gol în primele cinci minute. Le-am ratat! Evident că alta era evoluția partidei, dacă porneam cu unu sau doi zero din startul jocului. Așa, după o asemenea înfrângere rușinoasă ca scor, ce  pot să mai comentez?! Mergem la Bacău să facem o figură frumoasă, sunt o echipă nou promovată, joacă acasă și nu au puncte adunate din două etape! Trebuie să ridicăm capul, să depășim momentul și să aducem puncte!”, a spus Alexandru Pelici  pentru Gazeta de Caraș-Severin.  

Avem așteptări de la jucătorii cu experiență, care să facă diferența în momentele decisive, pentru că este greu și mai ales nu poți să ai pretenții la juniori să facă ei diferența, nu există evoluție constant bună la juniorii ”copii” din lot. 

Scorul din Valea Domanului este prea dur față de evoluția per ansamblu, însă s-a văzut diferența de atitudine la finalizare, cel puțin, atunci când Petrolul Ploiești a marcat de fiecare dată când a avut ocazia.  Jucătorii Reșiței nu trebuie să uite că au unul dintre cei mai dedicați antrenori din fotbalul românesc, este un model de fair-play, inclusiv față de comportamentul cu jucătorii. Alexandru Pelici mai are și un colectiv tehnic foarte priceput!

foto: Miruna Mihancea; Călin Mada – antrenor secund CSM Reșița – o exigență a școlii austriace de fotbal

Le cerem băieților mai multă concentrare, pentru că iată au demonstrat că pot să joace de la egal cu dream-teamurile seriei! Problema este că trebuie să mai dea și mingea în ațe!

FLORIN  ȘTIUBE

Lasă un răspuns