‘’Ce a anunțat PNL, iată că a devenit realitate:peste 1,3 MILIARDE de lei alocate Banatului de Munte’’, anunță senatorul liberal, Marcel Vela, pe pagina sa de facebook!

‘’Ce a anunțat PNL, iată că a devenit realitate:peste 1,3 MILIARDE de lei alocate Banatului de Munte’’, anunță senatorul liberal, Marcel Vela, pe pagina sa de facebook!

„Ce a anunțat PNL, iată că a devenit realitate:peste 1,3 MILIARDE de lei alocate Banatului de Munte’’, anunță senatorul liberal, Marcel Vela, pe pagina sa de facebook!

Președintele PNL Caraș-Severin a menționat:

Ce

”Prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, propus și asumat de către Partidul Național Liberal, apoi susținut și de către coaliția de guvernare, fie că vorbim de 2021 sau 2022, Guvernul Nicolae Ciucă a alocat vineri  peste 1,3 MILIARDE de lei Banatului de Munte.
Au fost aprobate pentru județul CARAȘ-SEVERIN și publicate spre finanțare 127 obiective de investiții, în valoare totală de 1.337.458.285,44 lei, astfel:
Consiliul Județean Caraș-Severin a primit 140 milioane de lei …pentru modernizare drumurilor DJ 573A-DN 57 Vrani-Vărădia-Berliște-Nicolinț, DJ 683 Zăvoi-Poiana Mărului și DJ 571C Ciclova Română -Socolari-Potoc.
Citește și: Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, se află într-o vizită de lucru oficială ca reprezentant al României la forumul O.N.U!
Celor două municipii le-au fost alocate 68 de milioane de lei.
Reșița primește 43 milioane… pentru legătura rutieră între artera principală și Parcul Industrial, zona de regenerare urbană Mociur și în vederea extinderii transportului în comun (Faza 1+2), respectiv Caransebeșul are alocată oficial suma de aproximativ 25 de milioane pentru două proiecte de modernizare și extindere străzi.
Celelate 6 orașe primesc în total suma de 68.340.284,78 de lei. Pentru reabilitare și modernizare drumuri si străzi urbane, reabilitare carosabil și trotuare, sau modernizarea străzilor de interes local (toate localiățile urbane având deja finanțări pe infrastructura de apă și canal).
Suma de aproximativ un miliard s-a împărțit celor 69 de comune din județul Caraș-Severin pentru modernizarea drumurilor comunale, reabilitarea și modernizarea străzilor și trotuarelor, canalizări noi pentru apă menajeră, alimentări cu apă, extindere canalizărilor menajere, sisteme de evacuare a apelor pluviale, racorduri și branșamente, sau pentru noi stații de tratare a apei potabile ori epurare a apei uzate.
În zona rurală există încă multe nevoi legate de apă și canal care, de-a lungul anilor nu au fost cuprinse pe o altă axă de finanțare așa generoasă, Programul PNL ”Anghel Saligny” fiind o soluție de realizare și pentru aceste obiective.

Repartizarea finanțării, pentru fiecare din cele 127 de proiecte, s-a făcut în baza unui algoritm tehnic cu criterii clare, în funcție de prioritatea locală, populația localității, raportul infrastructură de apă/canal și rutier/pietonală, cât și de suma alocată la nivel național județului Caraș-Severin.

Programul PNL ”Anghel Saligny” este o finanțare guvernamentală, cu criterii obiective, clare și transparente.

Le doresc mult succes: Președintelui Consiliului Județean și Primarilor indiferent de culoarea lor politică!

Totodată, înțelepciune și ședințe cu spor Consiliului Județean și Consiliilor Locale! Vor urma și finanțările din ETAPA a II-a. Alocările viitoare vor depinde foarte mult de cum se derulează ETAPA  ÎNTÎI.

Se va ține cont de transparența licitațiilor și a cheltuielilor, rigurozitatea implementării fiecărui proiect, decontările corecte ale devizelor și de finalizarea investițiilor ce sunt finanțate acum.

Baftă tuturor! Împreună, într-un moment istoric!’’ a încheiat, în modul său diplomat, liberalul Ion Marcel Vela mesajul adresat tuturor aleșilor din Banatul de Munte.

Ce - Marcel Vela

Județul Caraș-Severin are acum o nouă șansă spre modernizare… și totodată ‘’Ce a anunțat PNL, iată că a devenit realitate: peste 1,3 MILIARDE de lei alocate Banatului de Munte’’!

Lasă un răspuns