Avem o școală 9  în Reșița!

Avem o școală 9  în Reșița!

Guvernul Orban continuă aplicarea Programului Național de Investiții și Relansare Economică „Reclădim România”. Astfel,  26 contracte de finanțare, în valoare totală de 128.761.115,05 de lei, au fost semnate de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, în vederea modernizării infrastructurii educaționale, a celei de protecție socială și a creșterii competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din România.

”Sistemul public și sectorul privat au nevoie de bani europeni pentru dezvoltare. Semnarea acestor proiecte destinate în special sistemului de învățământ, dar și IMM-urilor mă bucură și le doresc beneficiarilor să le implementeze, fără corecții, până la capăt.

Ministerul lucrărilor publice este partenerul corect al antreprenorilor, al UAT-urilor și al instituțiilor publice care vor să aplice pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Proiectele sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 (coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Și județul Caraș-Severin este beneficiar al acestei etape de finanțare. După semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea Școlilor Gimnaziale 7 și 8 din Reșița, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a aprobat și reabilitarea Școala Gimnazială nr. 9 din municipiul reședință a județului Caraș-Severin.

Programul de Reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 9 Reșița este un proiect în valoare de 10.187.970,26 lei și cuprinde lucrări de eficientizare a reabilitării termice, se vor reface învelitoarea și instalațiile sanitare, termice și electrice, se va înlocui tâmplăria exterioară și vor avea loc finisaje interior-exterior, inclusiv a sălii de sport a școlii reșițene.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns