Alexandru Pelici s-a decis asupra staffului

Alexandru Pelici s-a decis asupra staffului

GCS: Domnule Pelici, sunteți la a patra descălecare în Valea Domanului. Cum v-ați evalua mandatele?

A.P.: Să fiu sincer, îmi face plăcere să vorbesc despre primul meu mandat, din 2005 – 2007, când echipa juca sub denumirea de FCM Reșița. Celelalte două mandate au fost pasagere, deși nu mi-am dorit asta și nu-mi aduc aminte cu plăcere de ele. În schimb, în perioada 2005 – 2007 putem vorbi despre doi ani frumoși, în care am jucat în Cupa României,cu Rapid București și-mi amintesc că au venit un număr foarte mare de spectatori în Valea Domanului, după foarte mult timp și am retrăit cu toții momentele frumoase când eram jucător la Reșița și stadionul era plin. Ne-am clasat pe locul cinci în primul an și parcă pe locul zece în acel de al doilea an. Au fost momente frumoase.

GCS: Au fost momente frumoase, mai ales că au fost și mulți fotbaliști localnici, în lotul FCM -ului,  de atunci!

A.P.: Da. Erau la echipă: Leontin Doană, Claudiu Balaci, Cristi Bercseny, Bogdan Mihăilă, Laurențiu Breșneni, Ioan Hamat, Ilie Stoican, Răzvan Costachi, Alin Gurici, Andrei Tânc, Zdravco Lazarovici, Florin Căprariu, Valentin Ciucur, Marius Boterez, Alexandru Ristache, Cristi Mihalcea, iar Daniel Anghel și Mladen Iovanovici au mai venit și ei, la un moment dat. Au fost și mulți timișoreni, precum Gyuri Stoianov, Crișanov, Cosmin Bar,  Bogdan Lupu, Cristi Hardău, apoi au venit Aurelian Dumitru, Romică Buia și Dorel Mutică. În formula asta, echipa a terminat pe locul cinci, iar în anul următor a venit și Raul Marincău. Erau foarte mulți jucători localnici.

GCS: Ce nu a mers în celelalte două mandate?

A.P.: Era în timpul campionatului, am ales și eu momente nepotrivite să vin la echipă. La liga a treia, de exemplu, am avut o perioadă foarte scurtă de două săptămâni. Am jucat la ACU și acasă cu Becicherecu Mic, ambele eșecuri și am decis că nu are rost să mai continui. Simțeam că am ales moment nepotrivit și ceva nu funcționa cum îmi doream. Au fost două oferte de a reveni la Reșița, dar nu au funcționat atunci, așa cum trebuie.

GCS: Cum vedeți situația de acum?

A.P.: Îmi doresc foarte mult să facem o figură frumoasă, mai ales că avem maturitatea necesară, atât eu ca antrenor, cât și președintele Cristian Bobar, care a crescut mult în valoare ca și conducător, prin experiența pe care a acumulat-o. Oamenii din Reșița au foame de fotbal, știu ce se vrea la Reșița, publicul este unul exigent, care își dorește rezultate bune și foarte bune. Mă știu că nu sunt vânzător de iluzii, nu folosesc cuvinte mari și nu pot să promit că rezultatele vor fi extraordinare. Ceea ce pot să promit doar că, toată energia mea se va duce către realizarea celor obiective pe care mi le-am propus. În primul an, să ne asigurăm o clasare cât mai bună pentru a nu mai avea emoții cu partea din subsolul clasamentului, urmând ca în al doilea an să încercăm promovarea.

GCS: Cine va face parte din echipa ta tehnică?

A.P.: Din echipa mea vor face parte Călin Mada și Călin Cheregi, în calitate de antrenori secunzi. Pe Călin Mada l-am avut și la Ripensia Timișoara, iar pe Călin Cheregi, l-am avut colaborator la FC Bihor. A mai fost la centrul de Excelență de la Buzău și apoi la Târgu Mureș. Valentin Boșca va fi antrenorul cu portarii.

GCS: Îti dorim mult succes și să-ți îndeplinești obiectivele propuse!

A.P.: Mulțumesc și Doamne Ajută!

Lasă un răspuns