Adio PSD!

Adio PSD!

Este din ce în ce mai limpede, oricât s-ar strădui unele vuvuzele să sprijine partidul roșu, că soarta acestuia este pecetluită. Pierderea Consiliului Județean Caraș-Severin de către Silviu Hurduzeu și aliatul său Ionuț Popovici este cel mai clar indicator că alegătorii s-au săturat de PSD.

După treizeci de ani de uzură continuă s-a produs inevitabilul, social democrația este pe cale să devină, din partidul mamut, aproape unic  un partiduleț minor care se roagă de alte formațiuni politice subunitate să-l ajute să treacă pragul de intrare în parlament.

Ce să-i faci, ăsta-i cursul istoriei, toate funcționează după curba lui Gauss! Ce-o fi gândit oare Ion Ilici Iliescu, bolșevicilor care a confiscat revoluția, construit parcă după  modelul celebrei Dolores Ibarruri? Nu știm dacă ateii se emoționează vreodată și nu știm care sunt trăirile lor intime însă un lucru e sigur, fostul șef de stat a trăit spre ghinionul lui, suficient de mult ca să asiste la declinul iremediabil al creației sale politice.

Cărășenii au avut de ales între administrațiile liberale performante gen Reșița,  Ezeriș, Măureni etc. sau dansul pe mese ale politrucilor din alianța  PSD-PMP, care timp de patru ani au dansat și au slalomat cu legea și speranțele cetățenilor din Caraș-Severin.

Sursa youtube: Banatul AZI

Astăzi,  partidul stat este doar copia palidă a ceea ce a fost odată. N-a mai rămas nimic din foști baroni de odinioară, care tăiau și spânzurau în județ, cei care astăzi se intitulează cu trufie, lideri ai partidului fiind niște bieți epigoni fără personalitate și fără anvergură politică. Ghinion sau soartă, PSD se va alătura istoriei recente, iar peste câțiva ani, abia dacă va exista în manuale o notiță scurtă, undeva la subsolul paginii, despre un partid necomunicat care a întârziat  cu o generație instalarea democrației în România.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns