ACS  Ciclova Română – campioana unei mari iubiri cărășene

ACS  Ciclova Română – campioana unei mari iubiri cărășene

   Deși se află abia la al doilea an în campionatul de fotbal liga a V-a Caras-Severin, Ciclova Română este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului.  Dacă facem strict referire la istoricul fotbalistic din Ciclova Română, acesta nu apare în statisticile sportive, fiindcă din momentul înființării acestuia, Ciclova Română nu a mai avut echipă înscrisă în niciun campionat. Totuși putem amintii de începuturile fotbalistice ale Ciclovei, prima formație care a evoluat intr-o competiție oficială a fost Mecanizatorul Ciclova, urmată de mult mai cunoscuta Cantara Ciclova. Echipă la care au evoluat nume cunoscute pe plan județean din acest domeniu, o echipă cu unele rezultate notabile, dar și un sponsor pe măsură, și anume fabrica de bere Cantara SA Ciclova.

Cantara Ciclova – reper in istoria fotbalistica a comunei

  Dar să revenim la ACS Ciclova Română, echipă formată după cum spuneam în urmă cu doi ani, la inițiativa tineretului din comună, a profesorului Coadă Cristian și cu sprijinul Primăriei Ciclova Română, prin viceprimarul cu atribuții de primar, Cătălin Golu. Începuturile nu au fost strălucite, în primul an Ciclova Română a încheiat campionatul la mijlocul clasamentului, palida consolare fiind aceea a câștigătoarei play-out-ului 2018-2019. Dar ușor, ușor au început să crească, au început să devină un grup unit, au adus la echipă jucători experimentați, care au evoluat și în ligile superioare. Pe lângă echipă au început să vină din ce in ce mai mulți susținători, și împreună cu ajutorul primit de la primărie și sumele donate de suporteri și prieteni, s-a reușit ridicarea unui vestiar, iar suprafața de joc parcă a prins viață! Echipa mai are și un public minunat, fiind printre primele echipe din campionat și la numărul de spectatori, având la fiecare meci de acasă, printre cei mai mulți suporteri din campionat!

Antrenorul echipei este Cristian Coadă, profesor de educație fizică și sport și antrenor cu Licență C UEFA. ”Sunt foarte mulțumit de cum evoluează lucrurile la echipă, sunt recunoscător celor care au fost și sunt în continuare alături de echipă. Obiectivul meu și a celor din grupul ACS Ciclova Română a fost atins, am arătat că se poate și cu puțin să rămâi într-o competiție, atâta timp cât e voință și faci totul din pasiune și cu inima deschisă, mai mult, anul acesta ne băteam și la campionat. Cu această ocazie vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, și am reușit să menținem echipa. Vreau de asemenea să mulțumesc echipelor din campionat, știind efortul care îl fac pentru a evolua în competiție, și nu în ultimul rând să felicit AJF Caras-Severin pentru modul în care a organizat și gestionat competițiile la nivel județean. Datorită perioadei dificile prin care trece țara noastră și implicit fotbalul românesc, suntem dezamăgiți că nu se poate relua competiția, dar totodată bucuroși că s-au încercat toate variantele posibile suntem toți sănătoși și am terminat campionatul pe o poziție fruntașă, locul doi la egalitate de puncte cu Dognecea și Ocna de Fier. Felicităm echipa din Răcășdia, deși ne-am fi dorit să fie un alt deznodământ al campionatului! Poate era altfel dacă se juca până la final, totuși Răcășdia a câștigat toate punctele pe teren, nu pe la TAS sau la ”masa verde” și își merită titlul de campioană! Doresc multă sănătate tuturor și sper să ne revedem cât mai curând pe terenul de joc”, ne-a spus Cristian Coadă, antrenorul echipei din Ciclova Română.

La rândul lui, Cătălin Golu a vorbit despre susținerea echipei de fotbal din comună: „Eu unul în calitate de viceprimar am salutat inițiativa tuturor locuitorilor comunei, cu atât mai mult cu cât în cazul echipei de fotbal vorbim de încurajarea tinerilor să facă mișcare, să-și petreacă în mod plăcut și util timpul liber mai ales la final de săptămână! Eu sunt profesor de sport și am accesat imediat cu sufletul la proiectul ACS Ciclova Română, începând cu diligențele pentru formarea echipei de fotbal și continuând cu finanțarea ei. La ora actuală, prin sprijinul administrației locale, Ciclova Română are unul dintre cele mai bune terenuri de fotbal din județ, pentru că suntem și peste multe echipe din liga a IV-a. Mă refer la suprafața de joc, băieții au muncit alături de mine, fără falsă modestie, și sunt foarte mândru de ei. Am repus împreună Ciclova Română pe harta fotbalului județean și am făcut-o prin rezultate bune. Un obiectiv al nostru a fost și construirea vestiarelor, am avansat foarte bine cu infrastructura, dar eu îmi doresc și mai mult pentru comună, pentru că grupul de jucători este unul deosebit. Mi-aș fi dorit să continuăm și în retur, dar sănătatea oamenilor este pe primul plan, este bunul de preț al oamenilor din comunitate și dacă vreți viața este un dar de la Dumnezeu și este mult mai importantă decât orice performanță sportivă. Sunt mândru de echipa noastră, este proiectul meu de suflet și mă bucur că am găsit mediul propice. Sigur că trebuie să vină și mai mult tineret din comună la echipă, pentru că greu l-au dus veteranii, care au muncit enorm și sunt modele pentru juniori. Ne gândim și la un proiect juvenil la Ciclova Română, mai ales că administrația locală va susține orice proiect legat de sport și în special cel destinat copiilor. Mă bucur că lumea apreciază echipe de fotbal și vin în număr mare la teren. Suntem de departe, campioana unei mari iubiri, așa cum a fost odinioară și echipa mea de suflet, Craiova Maxima”, ne-a spus Cătălin Golu, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Ciclova Română.    

 

FLORIN ȘTIUBE    

Lasă un răspuns