A încălcat poruncile a 4-a și a 8-a ale lui Dumnezeu și l-a prins… Jandarmeria!

A încălcat poruncile a 4-a și a 8-a ale lui Dumnezeu și l-a prins… Jandarmeria!

În zi de sărbătoare, cu lemnele sub fân

La lăsatul întunericului, în zi de mare sărbătoare, un cetățean din satul Soceni a crezut că este momentul propice pentru a transporta material lemnos fără documente legale.

După ce a reușit să încarce lemnele, acesta le-a acoperit cu fân, fiind sigur că nu-l va bănui nimeni ce transportată cu adevărat în remorca tractată de tractor.

Pentru că nu a fost singurul care lucra în zi de sărbătoare, acesta a fost oprit de efectivele inspectoratului, iar după verificarea atelajului s-a constatat faptul că bărbatul a reușit să încarce un metru cub de material lemnos pe care-l transporta fără documente legale.

În situația de față, persoana în cauză a fost sancționată cu „AVERTISMENT”, dar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Reșița.

În conformitate cu Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, transportarea materialului lemnos fără avize de însoțire se sancționează cu amendă intre 1000 – 5000 lei sau avertisment scris.

Datele ne-au fost furnizate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean, prin purtătorul de cuvânt, plt. major Marius Săndulescu.

Biblia ne învață la porunca a 4-a să… „Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești.” și porunca a 8-a …„Să nu furi.” și totul este o bună pildă pentru semenii noștri, să respecte sărbătorile sfinte  și să nu …fure, bineînțeles…

Lasă un răspuns