A câștigat Banatul în memoria Marianei Drăghicescu!

A câștigat Banatul în memoria Marianei Drăghicescu!

Partida s-a disputat fără spectatori, însă dorința suporterilor a fost atât de mare, încât ambele echipe au avut partide de galerii la dealul de la tribuna a II-a.

Echipa pregătită de reșițeanul Octavina Benga a venit în Valea Domanului pregătită să ia cele trei puncte, a fost foarte activă în joc și a deschis serioa ocaziilor la poarta lui Cobrea prin Popovici (12) și Plazonja (25). În replică, elevii lui Alex Pelici au dat replica imediat prin ocaziile lui Danci, Matulevicius și  Buș, în primul mitan s-a încheiat cu  o repriză albă!

În repriza a doua, fiecare echipă a avut o ocazie clară de a marca, concretizată prin bară, Alexandru Munteanu de la Poli, cu un șut puternic în transversală ușor lateral dreapta (63), în timp  ce reșițenii au ratat golul prin Cătălin Bagherea, cu capul din careul mic lovit mijlocul barei din stânga portarului Borbei.

De asemenea, și Cele mai spectaculoase momente din teren s-au desfășurat în repriza a doua când, și Cătălin Bagherea, intrat după pauză, au lovit bara (70). După această fază a venit rândul reșițenilor să impună ritmul jocului, a avut multe centrări în careul timișean, dar cuplul Scutaru – Mera a fost de netrecut la experiența lor.

CSM Reşiţa: Cobrea – Lungu (83, L. Acka), Dudea, Dumitraş, Vădrariu – Danci (cpt.), Boboc (83, Brînzan,) – Raşoveanu (64, Bagherea), Dat  (83, Chera ), L. Buş – Matulevicius (72, Astafei).

Rezerve: Spînu – Vasiu, Breşneni, D. Ene.

Antrenor: Alexandru Pelici

Politehnica: Borbei – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (71, Manea), Coadă (88, B. Vasile), D. Codrea, S. Popovici – Axente, Plazonja.

Rezerve: Fişteag – Sofran, D. Andrei, Toader, V. Lolea, Al. Popescu, D. Radu.

Antrenor: Octavian Benga.

După meci, cei doi antrenori au făcut o radiografie a partidei de la Reșița.

 „Este un rezultat de egalitate, un 0-0, de care mă declar puţin nemulţumit. Am venit să câştigăm la Reşiţa, s-a văzut şi din abordarea noastră, am încercat să jucăm ofensiv, am controlat jocul în cea mai mare parte a lui. În prima repriză am avut ocazii foarte mari de a marca. În a doua repriză mai puţine, chiar una-două, dar puteam să închidem jocul în prima parte prin cele patru-cinci situaţii mari de a marca şi puteam să câştigăm astăzi la Reşiţa. Îi felicit şi pe cei de la Reşiţa, mai ales pe Alexandru Pelici, care este prietenul meu, le urez succes în continuare, sperăm să adunăm puncte şi să ne menţinem in fruntea clasamentului. Fie că jucăm acasă sau în deplasare, vom trata toate jocurile la victorie. Sper să-i mulţumim pe suporterii noştri, care sunt fantastici, sunt peste tot alături de noi, chiar dacă nu au avut acces pe stadion. Asta inseamnă foarte mult pentru noi”, a spus antrenorul Octavian Benga (Politehnica).

Înainte de-a vorbi despre joc, aș vrea să vorbesc despre ceea ce se aude în spatele meu și vreau să încep acest interviu prin a le mulțumi ambelor galerii. Acesta este fotbalul, este un sport pentru suporteri și vedeți că ei găsesc tot felul de soluții pentru a veni la stadion pentru a încuraja favoriții. Dintr-o atmosferă atât de frumoasă ar putea ieși de fiecare dată un joc frumos în teren. Cred că a fost un joc frumos, cu ocazii de ambele părţi, rezultatul final pare echitabil. Au fost bare şi de o parte şi de cealaltă, ocazii de asemenea. Mergem înainte, asta este, sunt multe curiozităţi la jocul acesta. Știam că întâlnim o echipă care are doi atacanți foarte buni, poate cei mai în formă din Liga 2, că întâlnim o echipă reactivă, care joacă mult pe spații și în spatele liniei noastre de fund. În multe momente am reușit să-i contracarăm pe cei de la Poli, dar au avut și ei șansele lor când au fost aproape de gol. Se vede că încă nu avem omogenitate celor de la Poli Timișoara, care a păstrat nucleul de bază de anul trecut. Nu vreau să spun mai multe doar că, la acest joc, a câștigat Banatul prin atmosfera creată de cele două galerii. Putem spune că a câştigat Banatul prin acest meci şi prin atmosfera creată. Felicit pentru fair-play ambele galerii. Vreau să dedic acest punct mamei mele, care ieri ar fi împlinit 68 de ani. Am început bine, ne-am creat ocazii, ştiam că vine o echipă care are doi atacanţi foarte valoroşi, poate printre cei mai în formă din campionat”, a spus Alex Pelici.

Mariana Drăghicescu a fost o îndrăgită cântăreață bănățeancă de muzică populară, fiică a județului Caraș-Severin (născută la  18 septembrie Prisăcina, satul Bogâltin, comuna Cornereva) și care s-a ridicat la ceruri prematur la numai 45 de ani.

Lasă un răspuns