Un nou eveniment la Muzeul Banatului Montan Reșița: lansarea ineditei cărți, „Micul €conomist”!

Un nou eveniment la Muzeul Banatului Montan Reșița: lansarea ineditei cărți, „Micul €conomist”!
Un nou eveniment la Muzeul Banatului Montan Reșița: lansarea ineditei cărți, „Micul €conomist”! Un nou prilej de-a aduna iubitorii de cultură în incinta primitoare a instituției condusă de ambițiosul manager, Livia Magina.

De această dată, după expoziții de pictură, întâlniri cu artiști de nivel internațional, suntem invitați la o întâlnire cu un român din diaspora, Ana Zambori.

Muzeul Banatului Montan Reșița, în colaborare cu Primăria Municipiului Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, organizează miercuri 20 iulie 2022, ora 19:00, la sediul instituției (MBM Reșița), lansarea cu vânzare a cărții „Micul €conomist” având-o ca autoare pe reșițeanca Ana Zambori.

Volumul a apărut în anul 2021, la Editura Primus din Oradea, cu susținerea financiară exclusivă a autoarei.

Cartea este scrisă de un matematician și abordează teme despre bazele educatiei financiare și mecanismele de funcționare ale economiei, explicate pe înțelesul tuturor.

Invitat special al manifestării este  profesorul  universitar dr. Liviu Spătaru alături de autoarea Ana Zambori (Darmstadt, Germania).
Citește și: Dublă lansare de carte a două personalități – Lia Lucia Petric Epure și Sorin Pescariu!

Autoarea, pe blogul personal, se prezintă simplu: „Sunt Ana născută în Reșița, mama a două fete superbe. Am studiat în Timișoara, la Darmstadt în Germania și în Statele Unite ale Americii. Am început cu matematica, după 10 ani am continuat cu masterul în Statistică financiara la Hochschule Darmstadt, după care au urmat, online,  mai multe cursuri de finanțe ale Universității Columbia din New York. Sunt o fire curioasă și am căutat tot timpul sursa potrivită pentru informații”.

A reușit să se adapteze alături de familie în Germania și când viața a vrut să o lovească a reușit să se ridice deasupra încercărilor.În pandemie și-a folosit experiența și inspirația și a scos pe piață o carte inedită, „Micul €conomist”. O carte de educație financiară adresată în egală măsură celor mai tineri, din categoria de vârstă 12 – 18 ani. Cartea  poate fi citită și de copiii de 10 ani și de asemenea de către adulți. 

”Pentru că oricât de grea este viața și încercările din ultimii ani nu m-au doborât. Fiți sănătoși pentru  că viața este făcută să găsim soluții, nu probleme! Mai mult, viața este făcuta să fie trăită în empatie și respect”, mărturisește reșițeanca noastră.

Cartea instruiește tinerii cititori cu informații despre datorii și economii, ce sunt ratele, cum a apărut moneda națională, ce este contul bancar, ce înseamnă activitate bancară internațională, cum se face schimbul valutar, de ce e bine să folosești cardul pentru tranzacții, rolul timpului în investițiile financiare și altele.

„Micul €conomist” a fost scrisă pornind de la curiozitatea propriilor copii referitoare la viața economică în general și explică pe înțelesul celor mai mici dintre cititori, ce se întâmplă în sistemul economic European, abordând privatizarea României, criza economică, zona UE, cetățenia, noțiuni de creditare și de economisire.

De la ‘’Micul Prinț’’ la „Micul €conomist”, autoarea ne convinge de necesitatea cărții sale în orice bibliotecă de familie. Pornind de  la poveste, tranziția spre viața reală este minuțios pregătită de  autoarea Ana Zambori, iar tinerii cititori descoperă informații necesare în devenirea lor!

Lasă un răspuns