Atenție la bucatele de Paști. Cum ne poate afecta mâncatul excesiv

Atenție la bucatele de Paști. Cum ne poate afecta mâncatul excesiv
Atenție la bucatele de Paști. Cum ne poate afecta mâncatul excesiv. Sărbătorile de Paște ne trezesc simțurile și poftele cu gândul la masa bogată. Medicii specialiști ne transmit că trebuie să avem grijă să nu exagerăm, mai ales dacă avem deja probleme de sănătate. Carnea de miel, ouăle, dar și dulciurile consumate în exces ne pot provoca probleme digestive. De aceea, totul se consumă cu moderație!

În primul rând, poate mulți dintre oameni au ținut perioada de post, iar după aceasta simt nevoia să se răsplătească cu bunătățile de Paște. Însă aceasta este o abordare greșită. Medicii ne spun că cele mai mari probleme în această perioadă sunt legate de excesul alimentar. Tot ei ne învață cum să procedăm la mesele încărcate și cum să combinăm alimentele pentru a nu avea probleme digestive.

Citește și : Paștele-cea mai importantă sărbătoare creștinească pentru români

Dacă vom avea trei mese, este important ca o masă, unde avem trei feluri, să dureze o oră, iar între felurile principale și desert să existe 30 de minute de pauză. Este important să nu ne lungim cu mesele până la orele târzii. După mese, sunt recomandate mișcarea și plimbările relaxante în natură. Chiar și cu bicicleta! Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care au deja probleme de sănătate să nu trateze superficial tratamentele pe care le iau sau regimul. Pentru cei care aleg să mănânce „după pofta inimii”, medicii recomandă medicamente precum Colebil sau Triferment. Între mese, nu uitați de fructe și apă pentru hidratare.

Lasă un răspuns