Inițiativa legislativă a PNL corectează Legea privind sistemul de pensii publice

Inițiativa legislativă a PNL corectează Legea privind sistemul de pensii publice
Inițiativa legislativă a PNL corectează Legea privind sistemul de pensii publice… Un proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal, a trecut de Senat. Speranța PNL este că va trece și de Camera Deputaților. Propunerea legislativă este legată de #respectul față de #pensionari și #munca depusă în ani de zile.
Pensionarul a cărui pensie a fost calculată greșit de către Casa de Pensii, nu trebuie să fie pus pe drumuri pentru a-și primi drepturile cuvenite!
#DinRespectpentruPensionari
Acesta este principiul de bază al #Legii #PNL ce a fost adoptată de Senat!
„Din grijă și respect pentru părinții și bunicii noștri, pensionari această inițiativă legislativă corectează Legea privind sistemul de pensii publice în trei moduri esențiale. Primul mod este legat de acordarea dreptului soților la pensie de urmaș. Acest lucru este valabil și în cazul în care durata căsătoriei a fost de cel puțin 1 an.
Al doilea mod ține de faptul că nu contează cum s-au realizat veniturile, permanent sau cu întrerupere! Dacă s-au plătit contribuțiile, atunci toate veniturile trebuie luate în considerare în calculul pensiei.
Citește și: Fake news cu vârsta de pensionare!
Ultimul este legat de luarea în considerare a anilor lucrați în grupe de muncă în condiții deosebite, grupa 1, condiții speciale și a perioadei de timp fracționate. Pentru că, la momentul actual, se iau în considerare numai anii întregi.
Sunt argumente puternice pentru care #senatorii #PNL au votat în favoarea acestei ințiative legislative, din respect pentru pensionari”, se precizează în comunicatul de presă al Partidului Național Liberal.
Senatorul Marcel Vela a fost unul dintre promotorii acestei inițiative legislative.

Lasă un răspuns