Pompierii voluntari din Anina sărbătoresc 140 de ani de tradiție

Pompierii voluntari din Anina sărbătoresc 140 de ani de tradiție
Astăzi s-au sărbătorit 140 ani de funcţionare neîntreruptă în folosul cetăţenilor oraşului Anina a formaţiei de Pompieri Voluntari din Anina – Steierdorf.

Ca invitaţi de onoare au participat formaţia de pompieri voluntari din Neuhaus an der Aisch – Germania – colaboratori şi parteneri ai pompierilor din Anina – Steierdorf.
La eveniment au participat Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş – Severin, Romeo Dunca, Prefectul Judeţului – Caraş Severin Cristian Gâfu, Inspector Șef ISU Semenic Caraş – Severin col. George Cozariuc, Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan Erwin Josef Ţigla. Din partea autorității publice locale a orașului Anina au participat viceprimarul Daniel Danu consilieri locali și primarul Gheorghe Românu. Au fost alături de pompierii voluntari și numeroși cetăţeni ai oraşului Anina.

Daniel Danu: „Este sărbătoarea întregului oraș Anina”

Daniel Danu, viceprimarul orașului Anina ne-a precizat: „Astăzi a fost o sărbătoarea nu numai a pompierilor voluntari, ci a întregului nostru oraș, Anina. Eroii noștri de astăzi duc în spate o tradiție de aproape un secol și jumătate. Sunt 140 de ani de simț civic, de sacrificiu în folosul comunității. Pompierii voluntari sunt parte a istoriei moderne a orașului nostru. Ei se bucură de tot respectul nostru al autorității publice locale. La rândul nostru le acordăm tot sprijinul de care au nevoie.”

În sunetul fanfarei oraşului Anina, participanţii au defilat de la sediul Primăriei Anina până la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Anina. 

Aici preotul protopop Gheorghe Şuveţi împreună cu preotul paroh Alin Muntean au oficiat o scurtă slujbă de mulţumire şi sfinţire a steagurilor.

Citește și: Daniel Danu: „Bunăstarea cetățenilor orașului Anina este obiectivul nostru primordial”

Cristian Gâfu: „Astăzi am mai avut un semnal în plus cât de importantă este munca și sacrificiul pompierilor voluntari”

Pompierii voluntari din Anina au primit aprecieri din partea prefectului județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

„Am fost astăzi la Anina din respect față de voința oamenilor de acolo de a merge mai departe. A fi voluntar în orice domeniu înseamnă sacrificiu. A fi însă pompier voluntar într-o activitate în care îți riști viața este demn de tot respectul. La Anina s-a reușit pe o perioadă mare de timp, vorbim de 140 de ani, să se mențină această tradiție. Secretul l-am aflat și eu astăzi. Ține de faptul că au știut să facă eficient trecerea de la o generație la alta. La Anina colectivul avea în componență tineri care au făcut majoratul, dar și voluntari de până la 60 de ani. Au știut să-și predea ștafeta continuu, asemeni unei riguroase tradiții. Din păcate pentru ei nici astăzi nu au putut să stea liniștiți. A trebuit să intervină la un incendiu la un apartament. A fost un semnal în plus cât de importantă este munca și sacrificiul lor.”

Lasă un răspuns