400 de posturi în Poliția Română scoase la concurs

400 de posturi în Poliția Română scoase la concurs

400 de posturi în Poliția Română scoase la concurs. Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă, din sursă externă și reîncadrare.

Înscrierile se fac până la data 27 martie 2024, ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare.
Posturile scoase la concurs sunt în specialitățile:
– combaterea criminalității organizate – analiză și profil al drogurilor (15 posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara);
– criminalistică (20 de posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara);
– ordine publică (10 posturi de ofițer, prin reîncadrare și 147 de agent, dintre care 7 prin reîncadrare și 140 din sursă externă, la IPJ Constanța);
– reținere și arestare preventivă (12 posturi de agent, dintre care 2 prin reîncadrare și 10 din sursă externă, la IPJ Constanța);
– poliție rutieră (94 de posturi de agent, dintre care 5 prin reîncadrare și 89 din sursă externă, la IPJ Constanța);
– conductor câini (60 de posturi de agent de poliție, din sursă externă, la nivel național);
– poliție transporturi (32 de posturi de agent, dintre care 6 prin reîncadrare și 26 din sursă externă, la IPJ Constanța);
– secretariat, documente clasificate și arhivă (10 posturi de personal contractual, din sursă externă, la IPJ Constanța).
Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe portalul HUB de servicii publice, la adresa: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index.
În perioada 5 – 15 aprilie 2024, se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, în funcție de posturile scoase la concurs, dacă este prevăzută o astfel de probă.
Citește și: Guvernul deblochează încă 706 posturi de medici
Ulterior, la data de 20 aprilie 2024, va fi desfășurată proba scrisă, susținută printr-un examen tip grilă.
Pentru posturile de conductor câine, anunțul de concurs va fi publicat în perioada următoare, iar acesta va conține condițiile de înscriere, probele de concurs și calendarul de desfășurare.
Posturile de personal contractul vor fi scoase la concurs, în perioada următoare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 1.336 din 28 octombrie 2022, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.
SUCCES TUTUROR!

Lasă un răspuns