11 septembrie – ziua care a schimbat destinul Americii și al lumii!

11 septembrie – ziua  care a schimbat destinul Americii și al lumii!

Se împlinesc 19 ani de când s-a schimbat lumea! Definitiv. Adevărul este că atentatele din 11 septembrie 2001 au marcat istoria Statelor Unite ale Americii și au rescris viețile a mii de oameni. Din păcate, nu puțini au fost cei care au murit într-o zi pe care omenirea a făcut eforturi uriașe să o înțeleagă.

Nu a reușit și nici nu avea cum. Multe adevăruri nespuse zac, probabil, în așteptarea momentului oportun, în timp ce sute de teorii ale conspirației și-au făcut loc încet, dar sigur prin cotidian.

Un cotidian zdruncinat serios, o normalitate care și-a schimbat într-o clipă întreaga fundație și definiție.

Pe 11 septembrie 2001, nu mai puțin de 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri care urmau să ajungă în mai multe destinații de pe costa de vest a Statelor Unite. Teroriștii n-au ezitat și au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York.

Numărul victimelor  atentatelor teroriste a fost de 2978, dintre care cei mai multe a fost din New York.

Se spune că șeful uneia dintre marile companii a supraviețuit atacului de la 11 Septembrie, pentru că și-a dus fiul la grădiniță pentru prima dată.

Alt tip e încă în viață, pentru că era rândul lui să meargă după gogoși.

O femeie a întârziat, deoarece alarma ei nu a sunat la timp.

Cineva a întârziat, căci a rămas blocat într-un ambuteiaj pe autostrada din New Jersey.

Unul dintre ei a întârziat la autobuz.

O femeie vărsase cafea pe haine și avea nevoie de timp pentru a-și schimba hainele.

Cuiva nu i-a pornit mașina, cineva s-a întors să răspundă la telefon.

Copilul altei persoane a tras de timp și nu a fost gata la ora necesară.

Altul nu a putut prinde un taxi.

Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit este omul care a încălțat în acea dimineață pantofi noi, ajungând la muncă mergând pe jos , făcuse o bătătură la picior . Iar înainte de a intra , s-a oprit la o farmacie pentru a cumpăra un plasture ! Iată de ce acum e în viață !

Acum, când mă blochez într-un ambuteiaj , nu reușesc să prind liftul sau mă întorc să răspund la telefon  … Când se întâmplă toate aceste lucruri mărunte și mă enervez , mă gândesc că acesta este exact locul unde Universul vrea să fiu în acest moment. Data viitoare când vi se pare că dimineața a început cum nu trebuie , copiii se îmbracă încet, nu puteți găsi cheile mașinii, stați la toate semafoarele, nu vă descurajați și nu vă pierdeți echilibrul…

Universul lucrează ca să vă protejeze.

#19 #ani

Lasă un răspuns