Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului!

Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului!

Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului! Fără memorie, nu există cultură. Fără memorie, nu ar există nici civilizaţie, nici societate, nici viitor.

Mesajul Partidului Național Liberal, filiala Caraș-Severin și al președintelui său, senatorul Ion Marcel Vela:
‘’În memoria victimelor Holocaustului trebuie să ne amintim mereu că opusul iubirii nu este ura, opusul speranţei nu este disperarea, opusul sănătăţii spirituale şi al raţiunii umane sănătoase nu este nebunia, şi opusul amintirii nu se cheamă uitare, ci, de fiecare dată, nu este altceva decât indiferenţă.

Pentru ca tragedia Holocaustului să nu se mai repete niciodată şi umanitatea să nu uite! Când cineva nu e în stare să simtă şi să-şi manifeste recunoştinţa, atunci ceva lipseşte din umanitatea sa. Un om poate fi aproape definit prin atitudinea sa faţă de recunoştinţă!
Odată ce ai adus viaţă în lume, trebuie să o protejezi. Trebuie, împreună să o protejăm prin schimbarea lumii, schimbare ce începe cu noi înșine! Obligaţia noastră este să dăm înţeles vieţii şi, făcând asta, să înfrângem o atitudine pasivă, indiferentă.

#PNL Caraș-Severin aduce, alături de voi , un pios omagiu memoriei victimelor Holocaustului, pentru că cine uită nu merită. #Săneamintim.
Aducem un pios omagiu de Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, la 78 de ani, de când forțele aliate au eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau.’’

Ziua

Marcarea Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului, la 27 ianuarie, a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 1 noiembrie 2005 și respinge orice negare a Holocaustului ca eveniment istoric, fie integral sau parţial şi felicită statele care s-au angajat în mod activ în conservarea siturilor care au servit ca lagăre de exterminare naziste, lagărele de concentrare, lagăre de muncă forţată şi închisori în timpul Holocaustului, potrivit ONU.
Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 61/255, adoptată la 26 ianuarie 2007, condamnă orice negare a Holocaustului şi îndeamnă toate statele membre fără rezerve să respingă orice negare a Holocaustului.
Citește și: Marcel Vela: „Multă sănătate și liniște, supraviețuitorilor unei file negre din istoria României”
Holocaust: holos, „complet” și kaustos, „ars”este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.
Între victime, s-au numărat 1.5 milioane de copii, iar totalul lor a reprezentat circa două treimi din cei nouă milioane de evrei care trăiau anterior în Europa continentală. Între anii 1941 și 1945, evreii au fost uciși sistematic într-un genocid, parte a unui eveniment mai mare ce a cuprins persecuția și uciderea altor popoare europene.
Circa 42.500 de centre de detenție au fost utilizate la concentrarea victimelor în scopul comiterii de încălcări flagrante ale drepturilor omului.
Peste 200.000 de oameni se estimează că au comis crime asociate Holocaustului.

Lasă un răspuns