Ziua de 1 Decembrie a fost o sărbătoare a bucuriei în cea mai frumoasă stațiune din estul Europei-Băile Herculane

Ziua de 1 Decembrie a fost o sărbătoare a bucuriei în cea mai frumoasă stațiune din estul Europei-Băile Herculane

Ziua de 1 Decembrie a fost o sărbătoare a bucuriei în cea mai frumoasă stațiune din estul Europei-Băile Herculane.

Edilul Cristian Miclău împreună cu concitadinii și turiștii au transformat Ziua Națională într-o sărbătoare de familie, cu mâncare tradițională, folclor și dansuri populare.
Atmosfera a înfruntat vremea rece, bucuria s-a așezat la masă cu românii.
De asemenea, s-au aprins lumânări și în cimitir în memoria celor care au urcat la cer.

Ziua Națională la Băile Herculane

Edilul, Cristian Miclău, a transmis un mesaj impresionant plin de elogii aduse înaintașilor noștri, subliniind importanta moștenire pe care ne-au lăsat-o. Fețele bisericești în frunte cu protopopul Băilor Herculane, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, s-au ținut alocuțiuni.
Citește și: Cristian Miclău: „Întâlnirea cu delegația Asociației Historic Thermal Towns of Europe va produce efecte benefice pentru Băile Herculane”
Ziua Națională la Băile Herculane
„Iniţial ne-am întâlnit la cimitirul din Pecinişca, la Monumentul Eroilor, pentru a săvârşi o slujbă de pomenire a eroilor din Primul Război Mondial şi pentru a depune coroane de flori. Apoi, ne-am vom deplasat în Parcul Central pentru a asista la programul de 1 Decembrie pentru a urmări, alături de concitadini și turiști, ansamblul folcloric Junii Gugulani, pentru ca mai apoi, fasolea cu ciolan, varza cu costiţă şi falosea cu cârnaţi, împreună cu sarmalele tradiţionale româneşti, să fie la loc de cinste. La mulți ani, România” , ne-a mărturisit Cristian Miclău.

Ziua Națională la Băile Herculane

Așadar, Ziua Națională a fost și la Băile Herculane un prilej de bucurie și mândrie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: