Vine ”BACUL” și ”CAPACITATEA”

Vine ”BACUL” și ”CAPACITATEA”

La nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite și transmise spre aprobare ministerului educației 16 centre de examen de BACALAUREAT pentru cei 2161 de elevi înscriși din clasele a XII-a zi și a XIII-a seral și respectiv 59 de centre de examen pentru cei 1990 de elevi de clasa a VIII-a înscriși la EVALUAREA NAȚIONALĂ.

Toate detaliile organizatorice ne-au fost transmise de către Prof. Ion CHIOSA, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Potrivit noilor precizări, condițiile ce trebuie îndeplinite în centrele de examen sunt următoarele:

• organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;

• sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;

• sălile de examen vor fi prevăzute sisteme de supraveghere audio-video.

Ministrul Educației și Cercetării a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții, care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.

La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Această măsură vine în sprijinul absolvenților care nu vor putea participa la prima sesiune a acestora și vizează asigurarea egalității de șanse pentru toți candidații la aceste examene.

Sesiunea specială de BAC 2020 pentru elevii afectați de pandemie începe în data de 6 iulie 2020 cu examenul scris la Limba și literatura română, în timp ce sesiunea normală a Bacalaureatului debutează pe 22 iunie 2020.

Sesiunea specială de Evaluare Națională 2020 are programat primul examen pe 29 iunie, la 2 săptămâni după sesiunea normală a examenelor pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

Pentru examenele naționale, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenelor naționale (conform procedurii operaționale cu privire la modalitățile de desfășurare a sesiunilor de examen, propriul circuit de intrare și ieșire al elevilor, a personalului didactic din comisiile de examen și modalitatea în care se va realiza igienizarea/dezinfecția unității de învățământ).

Evaluarea Națională (15-18 iunie 2020)

Evaluarea națională debutează în data de 15 iunie cu examenul scris la Limba și literatura română, urmat de examenul la disciplina Matematică din data de 17 iunie, iar în 18 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 27 iunie 2020.

Subiectele vor fi elaborate în cadrul Centrului National de Evaluare și Examinare, conform următoarelor criterii:

a) exprimarea trebuie sa fie clară, precisă și în strictă concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională;

b) sa aibă un nivel mediu de dificultate;

c) sa permită rezolvarea în 120 de minute.

Anul acesta, din cauza măsurilor de distanțare socială, vor fi repartizați maximum 10 elevi într-o sală.

Toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi.

Elevii trebuie să fie prezenți în sălile de examen până cel târziu, la ora 8:30.

Examenul începe la ora 9:00 și durează 2 ore.

Pentru rezolvarea subiectelor, pe foaia de examen elevii trebuie să scrie doar cu cerneală sau pasta de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și desenelor la matematică pot folosi doar creion negru.

Lasă un răspuns