Viitorul sună bine în Caraș- Severin!

Viitorul sună bine în Caraș- Severin!

O minciună plăcută e mai ușor acceptată decât un adevăr incomod, iar când omul a intrat pe acel culoar, intră și în starea de respingere totală a oricărei opinii diferite. Din acel moment el numai dorește să vadă decât ceea ce a ales să vadă, iar asta se întâmplă la scară uriașă pe întreg mapamondul datorită accesului ușor la informații.

De ce să ne mirăm atunci că de 31 de ani de când ne- am rupt de comuniștii atât de urâți nu am făcut nici măcar un sfert din câte au făcut ei? Regretatul Petre Țuțea spunea „Ceaușescu a condus România timp de 24 de ani.(…) 24 de ani amărâți, răstimp în care a plătit datoriile și a dublat populația urbană! (…) Și, peste asta, a păstrat demnitatea acestui POPOR DE… TÂMPIȚI!”

Petre Țuțea

Puțini mai cred azi în acțiune, în fapte, în dovezi. La putere acum sunt textul și imaginea. Dacă ai putere de convingere, charisma știi sa mânuiești cuvintele, scrii bine sau ai câțiva susținători care sa facă aceste lucruri pentru tine, îți poți produce propriul adevăr sau dacă ai bani și găsești un guru în marketing și public image, poți ajunge oricine și oricât de sus vrei. Numai vorbesc de cazul în care ai rude sau prieteni în poziții cheie, asta e de la sine înțeles. N-o să intereseze pe nimeni că nu poți să bați un cui, ori că nu ai făcut nimic relevant niciodată, că ești semianalfabet, dacă reușești să transmiți oamenilor un feeling de încredere, de putere, ești pe cai mari. Sunt atâtea exemple dintr-o mulțime de domenii, că amețesc numai când mă gândesc. Criteriile de selecție numai sunt demult pe bază de competență, practic dezorganizarea în care a ajuns județul azi e cauzată de lipsa totală a criteriilor eficiente de selecție a oamenilor din posturi cheie, a pierderii totale a contactului cu realitatea din teren, cu faptele concrete.

Din păcate, aceasta este realitatea crudă după care s-au ghidat distinșii conducători ai Consiliului județean Caraș-Severin până acum.

A câștigat Romeo Dunca, avem din nou speranțe, om de afaceri de succes, de când a sosit în Caraș-Severin s-a luat la trântă cu mai marii județului, nu a cedat în fața lor, lucru foarte important. A început mandatul în forță, a dat de pământ cu conducerea Aquacaras, a organizat comisii de audit în toate departamentele, a luat taurul de coarne in privința deponeului de la Lupac, să nu mai spunem de întâlnirea cu direcția drumuri….

Răbdare, înțelegere, celeritate….. avem speranțe!

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns