„Valul Renovării” a adus 77,7 milioane de euro în Banatul de Munte pentru 4 primării și Consiliul Județean!

„Valul Renovării” a adus 77,7 milioane de euro în Banatul de Munte pentru 4 primării și Consiliul Județean!

„Valul Renovării” a adus 77,7 milioane de euro în Banatul de Munte pentru 4 primării și Consiliul Județean.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat lista proiectelor depuse și aprobate pe Componenta 5 din PNRR – Valul Renovării.
Proiectele aprobate fac parte din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.
Orașul Oravița conduce detașat în topul național și implicit cel județean, a celor 5 administrații publice din Banatul de Munte care apar pe lista Ministerului. UAT Oravița va primi cea mai mare finanțare, una mai consistentă decât toate celelalate 4 entități administrative cărășene la un loc.
În Caraș-Severin vor ajunge în total 77,7 milioane de euro.
În topul pe județ conduce detașat Oravița, care are aprobate 20 de proiecte cu o valoare totală de 41.860.249 de euro, plus TVA. Din acești bani ar urma să fie renovate energetic clădiri rezidențiale multifamiliale pentru 70 de blocuri din zona Gării și bl. E1 – str. Broșteniului, F5/A – str. Cloșca și bl. 29 – str. Simion Mangiuca, precum și clădirea Liceului Teoretic „General Dragalina”.
„Valul renovării”
foto facebook: Liceul  Teoretic General Dragalina
Aceasta din urmĂ face parte din proiectul C5-B1-81 „LUCRĂRI DE CONFORMARE TERMICĂ, CREȘTERE A EFICIENȚEI ENERGETICE A CLĂDIRII LICEULUI TEORETIC „GENERAL DRAGALINA” ORAVIȚA Runda 1 – C5. Valoarea proiectului este de 3.703.600,00 lei. Clădirea Liceului orăvițean este clasificată ca monument istoric cod LMI CS – II – m – B – 11156 (C1).
Citește și: Record de proiecte la primăria Oravița!
Municipiul Reșița are aprobate la finanțare pentru un număr de 13 proiecte. Valoarea totală a acestora este de 22.609.674 de euro. Este prevăzută Renovarea energetică a mai multor blocuri de locuințe, a patru unități de învățământ, a Cinematografului Dacia și a sediului Direcției de Asistență Socială a Primăriei Reșița.
7 proiecte aprobate la finanțare are și municipiul Caransebeș. Valoarea proiectelor este de aproximativ 8 milioane de euro. Lista proiectelor aprobate pentru municipiul Caransebeș cuprinde blocuri de locuințe, unități de învățământ și un internat școlar.
Consiliul Județean Caraș-Severin a obținut două proiecte în valoarea de 3.253.800 de euro. Finanțarea este folosită pentru renovarea energetică a Muzeului Banatului Montan și a Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Christiana” din Bocșa.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat alocarea sumei de 1.955.320 de euro și comunei Dognecea. Proiectul cuprinde reabilitarea a patru blocuri de locuințe și a Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Dognecea.
Inedit este și faptul că Oravița are bani aprobați mai mult decât toate celelalte patru entități locale și județene la un loc. Un lucru evident și considerat firesc dacă urmărim în timp evoluția ascendentă a echipei responsabile de proiecte europene din cadrul UAT Oravița.

Lasă un răspuns