Un român a traversat Europa fără a avea permis auto! Altul a venit la vamă cu un Duster „clonă”!

Un român a traversat Europa fără a avea permis auto! Altul a venit la vamă cu un Duster „clonă”!

Un român a traversat Europa fără a avea permis auto! Altul a venit la vamă cu un autoturism Duster „clonă”!

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara efectuează cercetări faţă o persoană care s-a prezentat la controlul de frontieră. Românul este la volanul unui autoturism… Numai că … nu avea permis de conducere.
​ În data de 20 ianuarie 2023, în jurul orei 02:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român. Acesta era la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța.
​Polițistul de frontieră care își desfășura activitatea la controlul documentelor i-a solicitat persoanei în cauză și permisul de conducere. Cu această ocazie s-a constatat faptul că ”șoferul” nu posedă un permis de conducere.
​Ca urmare a celor constatate, bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismului. Polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Urmează ca la definitivarea verificărilor să fie luate măsurile legale.
Citește și: Polițiștii de Frontieră – Campioni la descoperirea infracțiunilor

Autoturism clonă furat din Spania anul trecut

​* Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean român care conducea un autoturism, semnalat ca fiind căutat de autorităţile din Spania.
​ În data de 18 noiembrie 2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 39 ani. Acesta conducea un autoturism marca Dacia Duster, înmatriculat în Spania.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat având suspiciunea de clonă“. Alerta era introdusă de autorităţile din Spania, în anul 2022.

Un român

Ca urmare a verificărilor suplimentare în bazele de date s-a constatat că seria VIN electronică a mijlocului de transport aparține tot unui autoturism Dacia Duster care apare semnalat furat și cu înmatricularea suspendată. Mai mult, deținătorul autoturismului este altă persoană decât cea din talonul prezentat la control.
Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană necunoscută, în Spania.
În cauză, poliţiştii de frontieră timișeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Urmează, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Drept urmare, autoturismul a fost indisponibilizat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror în vederea stabilirii întregii activități infracționale și a persoanelor implicare.

sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: