Un loc pentru Liga a III-a: Caraş-Severin, Arad şi Gorj!

Un loc pentru Liga a III-a: Caraş-Severin, Arad şi Gorj!

Casa Fotbalului a găzduit vineri, 19 iunie, evenimentul în cadrul căruia au fost stabilite meciurile de baraj pentru accederea în Liga 3 în sezonul 2020-2021.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă a FRF din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Caraş -Severin a făcut parte din regiunea 4, Vest, alături de campioanele judetelor Arad, Hunedoara, Timiş, Gorj și Mehedinţi.

Au fost trase la sorți mini-grupele barajului de promovare în Liga 3.

Regiunea 4: Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin; Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Ordinea meciurilor va fi următoarea: Arad – Caraș-Severin, Gorj – Arad și Caraș-Severin – Gorj.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Campionatul judeţean Caras-Severin se desfășoară pe două serii, Reșiţa și Caransebeș, iar pentru desemnarea echipei campioane județene este prevăzut disputarea unui turneu de play-off, la care va participa patru echipe. Este vorba despre ocupantele locurilor unu și doi din fiecare serie, în speta, ACS Progresul Ezeriș, ACS Rapid Buchin, AFC Voința Lupac și AS Magica Caransebeș. Aceasta din urmă va participa la play-off, deoarece  partida de baraj între locul 2 si locul 3 din seria Caransebeș, dintre Magica și Șoimii Oţelu Roșu (ambele la egalitate de puncte), nu se va mai disputa la cererea echipei din  Oţelu Roșu.

Am luat punctul de vedere al echipelor implicate în lupta pentru titlul județean, imediat după tragerea la sorți.

Silviu Neghină (director sportiv Magica Caransebeș): „Mie să-mi dați voie să comentez despre șansele echipei campioane judeţene. Noi, cei de la Magica Caransebeș, momentan suntem asociație sportivă fără personalitate juridică și nu facem obiectul barajului! Nu cunosc amănunte din celelalte campionate, dar la Arad a fost întotdeauna o echipa puternică, iar în Gorj din ce știu eu este un campionat mai modest valoric și consider că echipa noastră campioană are șanse reale anul acesta pentru promovare, mai ales că se poate promova anul acesta și de pe locul doi!”

 Dragu Ghena (președinte ACS Rapid Buchin): „Eu am susținut de la bun început, ideea de organizare a play-offului, însă trebuie să ţinem cont de ceea ce ne permite această prelungire a stării de alertă. Pregătirile cu AJF-ul au fost făcute din timp, au fost consultări, sunt și două variante de disputare, să vedem acum normele de aplicare, care nu mai depind de noi sau AJF. Eu m-aș bucura enorm să începem, primesc telefoane de la jucători. După părerea mea, anul acesta este al Ezerișului, o echipă care-și dorește mult și consider că adversarii sunt accesibili! Părerea mea că nici Arad și nici Gorjul nu sunt mai sus decât Caraș-Severin, la ora actuală!

 Marian ZUZA (președinte Voința Lupac): „Pot spune că a fost o tragere la sorți favorabilă județului nostru, ținând cont că cei de la Gorj, după opinia mea nu sunt nici mai buni, nici mai slabi decât noi. Intră în discuție zona Aradului, care are un fotbal frumos, spectaculos și jucători de calitate. Acolo sunt alte condiții, este altă mâncare de pește, cum se spune!”

Cristian Șodâncă (președinte Ezeriș): „Eu pot să spun că și la aceasta tragere la sorți am picat cu Aradul în serie și pot spune ca este echipa mea preferată ca adversar. Sincer vedeam ca adversare echipele campioane din Arad și Hunedoara, în speță, Jiul Petroșani, o echipă de istorie. În locul Jiului a venit însă campioana Gorjului, despre care nu știu prea multe în acest moment, dar din ce am urmărit eu până acum, Știința Turceni. Șansele noastre sunt însă sunt aceleași, cu toate că vorbim despre adversari diferiți și mă bucur că una dintre ele este Zăbrani, o echipă bună și spun asta pentru că noi întotdeauna ne-am mobilizat mai mult cu echipele bune, decât în fața celor pe care le-am considerat de același nivel cu noi! Județele fruntașe sunt Timiș și Arad, în timp ce Hunedoara, Caraș-Severin și Gorj au echipe de același nivel economic și fotbalistic! Sunt convins, că în situația în care vom ajunge campioni județeni, noi cei de la Ezeriș vom face o figură frumoasă și vom câștiga barajul!

 Președintele forului județean, Viorel LOLEA a declarat: „O tragere la sorți destul de bună pentru campioana județului nostru, ținând cont de faptul că jucam primul și ultimul joc. Avem o etapă de pauză, acest mini-turneu se va desfășura pe un teren neutru cu jocuri intr-o singură manșă.
Referitor la adversari, o sa întâlnim două campioane județene, sunt convins că întâlnirile vor fi echilibrate, dar am convingerea că vom trece cu bine de acest mini-turneu. Principala noastră preocupare este încheierea campionatului nostru, în acest sens avem două propuneri, în urma consultărilor cu echipele din liga 4, din cadrul videoconferințelor. Sunt foarte bucuros că ambele propuneri ale noastre au fost votate de toate echipele participante în liga 4, precum și de
întreg Comitetul Executiv al AJF-CS, fără nici un vot împotrivă.”

2 thoughts on “Un loc pentru Liga a III-a: Caraş-Severin, Arad şi Gorj!

  1. Multă baftă , din toată inima ptr Progresul Ezeriş . Doamne ajută să promoveze în Liga 3 şi să se mute definitiv la Reşița – să-şi schimbe denumirea în Gloria Reşița – ar deveni astfel mult mai cunoscută şi , evident , mai apreciată.Ar avea şi mulți spectatori pe stadionul din cartierul Govândari . Hai PROGRESUL EZERIŞ 💖💖

Lasă un răspuns