Trei elevi cărășeni (care au fost în izolare) încep azi, examenele de Evaluare Națională!

Trei elevi cărășeni (care au fost în izolare) încep azi, examenele de Evaluare Națională!

Peste 200 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în cadrul etapei speciale.

La etapa specială a examenului de  Evaluare Națională, în județul Caraș-Severin, s-au înscris 4 elevi. Aceștia provin din familii care s-au aflat în izolare la domiciliu, în etapa anterioară (15-17 iunie).

Este cazul a doi elevi din municipiul Reșița, de la Școala Gimnazială nr. 9 și Liceul de Arte, ”Sabin Păuța” și Școala Gimnazială din Vrani și  Poiana.  De remarcat că elevul de la  Școala Gimnazială nr. 9 din Reșița a fost absent și la examenul de astăzi.

Probele la limba și literatura română și matematică încep la ora 9:00 și se desfășoară la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița.

Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

   Datele ne-au fost furnizate de către purtătorul de cuvânt, Inspector Școlar, prof. Ion Chiosa.

Lasă un răspuns