Tentativă de înșelăciune cu ghiul de … „haur”!

Tentativă de înșelăciune cu ghiul de … „haur”!

Ieri, 25 septembrie, în jurul orei 18.00, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute au încercat să îl înșele, oferindu-i spre vânzare bijuterii despre care susțineau că sunt din aur și cerându-i să le schimbe bani bulgărești.

Autoturismul indicat de apelant ca fiind folosit de persoanele în cauză a fost depistat de polițiști pe raza localității Iaz, în interiorul mașinii fiind identificați 2 bărbați de 24 și 37 de ani, ambii din județul Ilfov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în timp ce se afla pe raza municipiului Caransebeș, bărbatul de 37 de ani i-ar fi oferit spre vânzare unui bărbat de 32 de ani din Turnu Ruieni, un ghiul despre care susținea că ar fi din aur, contra unei sume de bani.

Întrucât cei doi nu ar fi ajuns la o înțelegere, bijuteria ar fi fost aruncată pe marginea drumului.

După aproximativ 10 minute, în același loc, bărbatul de 37 de ani din județul Ilfov ar fi oprit un autoturism, cerându-i conducătorului auto, un tânăr de 24 de ani din Caransebeș, să ii schimbe 150 de dinari contra sumei de 200 de lei, lucru cu care tânărul de 24 de ani ar fi fost de acord.

Cele 2 persoane persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări și luarea măsurilor legale.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei în cauză.

Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune și continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal de poliție, Alina Boeru.

Lasă un răspuns