Sunt sau nu o problemă câinii vagabonzi în Reșița!?

Sunt sau nu o problemă câinii vagabonzi în Reșița!?

Sunt sau nu o problemă câinii vagabonzi în Reșița!?

Tragedia din ultimele zile în care a căzut victimă câinilor fără stăpân ne-a dezamăgit din nou. Ana Oros Daraban, în vârstă de doar 43 de ani, o persoană foarte activă care practica jogging-ul, implicată în multe proiecte la nivel național sau local, a fost ultima persoană care a plătit cu viață din cauza unui fenomen care nu a fost încă să fie controlat deplin.
Sunt
foto arhivă: adevărul
Reamintim că în anul 2013, Ionuț Anghel, un copil în vârstă de patru ani, a murit după ce a fost atacat de câini maidanezi pe un teren privat din Parcul Tei. În 2006 un cetățean japonez și-a pierdut viața după ce a fost atacat de maidanezi chiar lângă Guvernul României. În timpul mandatelor primarilor Sorin Oprescu și Traian Băsescu au fost eutanasiați mii de maidanezi, însă la scurt timp problema a revenit.
Citește și: A asmuțit câinele pe trecători și a plătit! 1700 de lei – amendă!
De ce nu reușește administrația orașelor să scape de câinii fără stăpân și de ce aceștia ajung să muște grav sau să omoare oameni? De ce să nu recunoaștem că această problemă a câinilor fără stăpân există și în municipiul Reșița. În anul 2007 chiar eu am fost victimă, fiind mușcat destul de grav, încât în loc să ajung la o ședință am ajuns la spital, unde d-le dr. Raichici mi-a administrat o doză de vaccin antirabic. A trebuit să mai revin încă de două ori la intervale diferite. Iar câteva zile am umblat șchiopătând. Cu toate acestea iubesc câinii. Dar nu trebuie să fim părtași la agresivitatea lor față de oameni.
sunt ...
foto arhivă: infocs
O haită de câini permanenți din Reșița, de care mă împiedic mereu sunt cei din apropierea restaurantului Timeea de pe Calea Timișoarei. Aciuiți și în preajma blocurilor, aceștia sunt deseori hrăniți de locatarii din zonă. De multe ori a trebuit să intervin să îi gonesc când atacau persoanele vârstnice care urcau pe drumul spre mănăstire. Am urcat și eu de câteva ori. Nu sunt singurii. Alți câini lăsați liberi, ce sunt ai proprietarilor de grădini din zona I.M.R. manifestă aceeași agresivitate. Am făcut câteva sesizări acum câțiva ani iar hingherii au montat cuști, reușind să prindă câțiva dintre ei. Însă cei mai agresivi au scăpat. Mijloacele de prindere a câinilor vagabonzi cu care sunt dotați hingherii reșițeni sunt destul de rudimentare. Iar hingherii mi-au confirmat neputința unui fenomen care este lângă noi. Până când?
foto articol: fiisanatos.md

Lasă un răspuns