Spor de 85% la salariu. Cine sunt angajații care aproape își dublează veniturile

Spor de 85% la salariu. Cine sunt angajații care aproape își dublează veniturile
Spor de 85% la salariu. Cine sunt angajații care aproape își dublează veniturile. Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o HG prin care se acordă condiții de muncă deosebit de periculoase; în procent de până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care se ocupă de pacienții cu coronavirus.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat; proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă; a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială”; aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 153/2018.

Prin acest act normativ se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020.

Citește și : Doza patru de vaccin anti-Covid poate fi făcută de luni, 16 mai

Astfel, se acordă sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situațiilor de risc epidemiologic și biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

sursa : ms.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *