Sirienii, turcii si egiptenii vor şi ei să plece din România! Bineînţeles, că ilegal!

29 de cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, într-un microbuz condus de un cetăţean român, 25 cetăţeni turci care au încercat să treacă ilegal frontiera. Şoferul, precum şi un alt cetăţean român care era pasager sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi

Şi colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au depistat, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, patru persoane din Siria şi Egipt, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera din Serbia în România. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

* În data de 02.09.2020, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noștri au oprit pe DN 6, între localităţile Remetea Mare şi Izvin, un microbuz marca Mercedes, condus de cetăţeanul român N.N., în vârstă de 29 ani, având ca pasager un alt cetăţean român, P.R., în vârstă de 28 ani. În mijlocul de transport se mai aflau, în calitate de pasageri, alţi 25 de cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni turci şi au vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani. Cei doi români au declarat că urma să îi transporte pe cetăţenii străini până în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de persoană, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii turci şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni români.

Călăuză reţinute 24 de ore pentru trafic de migranţi

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au oprit în trafic, pe comunicaţia Deta-Ghilad-Ciacova, un autoturism marca Chevrolet, condus de un cetăţean sirian, rezident pe teritoriul României, având ca pasageri patru cetăţeni străini de sex masculin. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Egipt, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei cu ajutorul şoferului sirian.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei patru pasageri şi de trafic de migranţi faţă de şoferul sirian. Totodată, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu prounere de arestare preventivă.

PURTĂTOR DE CUVÂNT – Subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ

Lasă un răspuns