Se refac staționarele la Spitalul Județean!

Se refac staționarele la Spitalul Județean!

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca își dorește eficientizarea actului medical în spitalele cărășene și a făcut deja câteva vizite la unul dintre staționarele Spitalului Județean de Urgență din Reșița pentru o evaluare a funcționalității acestuia. Doctorul Paul Purea i-a fost alături la una dintre vizitele de la spital, Dunca bazându-se pe sugestiile fostului președinte al Consiliului de Administrație al SJU și în privința reorganizării totale a secțiilor.


„Sunt anumite secții pe care le doresc și le dorim cu toții să fie mutate în clădirea Staționarului 1, printre care Cardiologia, care în Staționarul 2 nu are decât 5-7 paturi, sau cam așa ceva, dar și Neurologia. Sunt servicii care mult mai bine se situează a fi, în cadrul spitalului județean, în clădirea principală. Noi trebuie să facem o restructurare totală a secțiilor, atât în privința locației, cât și în privința capacității acelor secții, pentru că există secții care au o utilizare a paturilor numai de 30-40%, dar cu nu știu câte paturi în plus, ori acele paturi în plus atrag după sine și un personal mai numeros, pentru că personalul care deservește secția respectivă este admis la numărul dat de paturile respective”, a declarat dr. Paul Purea.


”Staționarul 3 ar trebui dezinfectat, reabilitat, avându-se în vedere faptul că, construcția are o bază solidă, singura intervenție mai amplă fiind necesară la acoperiș”, mai spune medicul reșițean Paul Purea.

 

Lasă un răspuns