Se deschide interiorul restaurantelor!

Se deschide interiorul restaurantelor!

Așa cum vă anunțam zilele trecute, toate restaurantele se vor redeschide de la 1 septembrie, dar în anumite condiții, potrivit reprezentanților HORECA, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Orban.

 Vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică, toți clienții care intră în restaurant trebuie să poarte mască, iar unele mese vor fi lăsate libere.

 Pe patronii restaurantelor îi bucură vestea și spun că sunt pregătiți să respecte normele, pentru ca distanțarea socială să fie posibilă în interiorul restaurantelor.

 „Ne bucurăm, atunci. E foarte bine! Noi suntem pregătiți de la început. Ne-am conformat cu normele, să zic așa. Bănuiesc că toată lumea este  pregătită, nu? 

foto facebook: Viorel Nica – ristorante Isoletta

Oamenii sunt nerăbdători să și redeschidă, să-și înceapă activitatea”, spune și Viorel Nica, patron restaurant.

 Președintele Klaus Iohanis a anunțat miercuri în conferință de presă că restaurantele se vor deschide și în  interior,  începând cu 1 septembrie.

„De asemenea, ținând seama de regulile de distantare și regulile sanitare specifice, nu vor putea fi folosite toate mesele.

Specialiștii vor stabili, probabil mâine, un prag, o cifră care descrie riscul de infectare și unde va fi depășit, în plan local, prin decizia comisiei județene, se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior”, a menționat președintele României.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns