Școlile rămân închise, iar elevii nu mai dau teze!

Școlile rămân închise, iar elevii nu mai dau teze!

Școlile rămân închise. Și o noutate a acestui an școlar: elevii nu mai dau teze!
Tezele au fost suspendate, ele fiind înlocuite cu evaluarea sumativă, a anunţat recent ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Decizia a fost luată în urma consultărilor ministerului de resort cu cei implicaţi în procesul de învăţământ. În ceea ce priveşte olimpiadele şi alte concursuri şcolare, a fost deja emis un ordin de ministru prin care acestea au fost suspendate.

foto: facebook mec

Olimpiadele şi concursurile au fost suspendate, ordinul de ministru în acest sens fiind deja emis. Ministrul Educaţiei a menţionat că elevii din clasele a opta şi a douăsprezecea vor putea participa la pregătiri începând cu semestrul al doilea, iar până atunci pot face „teste de antrenament” pe care le găsesc pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Sursă foto: digifm.ro

În momentul de față, 89 unități de învățământ din Caraș-Severin funcționează pe scenariul roșu, cursuri exclusiv online, și 125 pe scenariu galben, cursuri hibrid, parțial online.

În total, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, peste 14.500 de elevi învață în sistem exclusiv online.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns